Separatistene har den svarte boksen

(Dagbladet): Den svarte boksen, eller «ferdskriveren» til Malaysia Airlines-flyet som ble skutt ned i Øst-Ukraine kan være funnet. En ny video viser en mann som bærer på noe som angivelig skal være den ene ferdskriveren.

Videoen viser redningsarbeidere som går gjennom en åker i området ved byen Hrabove i Donetsk. Den ene mannen som blir filmet sees bærende på boksen gjennom åkeren.

Tidligere i uka ble det fryktet at pro-russiske separatister hadde fått tak i ferdskriveren og tatt den med til Moskva. 

Nyhetsbyrået AP skriver på Twitter at opprørslederen i Ukraina bekrefter at de har funnet ferdskriveren og at den vil bli gitt til de internasjonale luftfartsmyndighetene.

På fredag opplyste pro-russiske opprørere, som trolig var først på krasjstedet torsdag , at de har åtte av tolv av flyets opptaksutstyr. Dette er imidlertid en spesiell opplysning, fordi fly vanligvis har to opptaksutstyr, altså svarte bokser. Én av disse registrerer flydata, mens den andre tar opp samtalene mellom kapteinen og styrmannen.

Viktig informasjon

En såkalt «svart boks» er egentlig en ferdsskriver, som skal kunne gi trafikkdata og annen informasjon ved et havari og andre alvorlige hendelser.

Ukrainske myndigheter sa de hadde fått tak i minst én svart boks og begge ferdskriverne til flight MH17.

I går kveld kom imidlertid separatistleder og selvutnevnt statsminister i Folkerepublikken Donetsk, Aleksander Borodai, med en kontrabeskjed: 

- Ingen av de svarte boksene har blitt funnet.

Sunday, July 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments