Sendte ut navn på 800 pasienter: Det har blitt grått en del over denne tabben

(Dagbladet): Allmennlegene ved Colosseumklinikken skulle gjøre noe mange ofte gjør – sende reklame via e-post. Men da kundene i går mottok informasjon fra den private klinikken, kunne alle se navnene på de nærmere 800 mottakerne.

- Det er navn på pasienter med tilknytning til våre fastleger, sier allmennlege og styreleder Dagfinn Aarskog ved Colosseumklinikkens allmennseksjon.

Navngir pasienter

Glippen gjør at alle mottakerne kan se hvem andre som benytter seg av klinikkens legetjenester. Ifølge klinikken tilbyr de gynekologi, gastrologi og psykologi i tillegg til allmennmedisin.

- Det plager meg at navn på pasienter er sirkulert, noe som skal være privat. Vi må bare beklage, sier Aarskog.

Han presiserer at ingen helseopplysninger er på avveie, bare navn.

- Klønete

- Det her er jo ikke måten å gjøre det på. Det er klønete. Selv om det ikke er direkte konfidensiell helseinformasjon, kan det være mange årsaker til at noen ikke ønsker at andre skal vite hvor de benytter legetjenester, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til Dagbladet.

Feilen som er gjort, er rett og slett at man har lagt alle adressene i det synlige mottakerfeltet. Det er en feil som lett kan begås, og hvor konskvensene kan være store.

- Vi har hatt slike saker tidligere, blant annet i forbindelse med at NAV gjorde en masseutsendelse, sier Thon.

Sendte beklagelse

Colosseumklinikken har ifølge Aarskog sendt en beklagelse til alle de berørte.

- Det har vært en del gråt og fortvilelse på klinikken. Det er klart vedkommende som gjorde feilen er fortvilet og lei seg. Vi er alle veldig lei oss, sier Aarskog.

Datatilsynet regner med å høre mer fra klinikken.

- Det her er et avvik som jeg antar Colosseumklinikken rapporterer inn til oss, med en beskrivelse av hva som gikk galt og hvordan de skal hindre at noe liknende skjer igjen, sier Thon.

Thursday, May 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments