Sendte ut et siste, mystisk signal. Kan det løse flygåten?

(Dagbladet): Myndighetene i Malaysia gikk i går ut med opplysninger som bygger opp under konklusjonen om at Malaysia Airlines MH370 med 239 personer om bord må ha styrtet i Det indiske hav sørvest for Australia, skriver New York Times.

Forsvarsminister og fungerende samferdselsminister i Malaysia, Hishammuddin Hussein, uttalte på en pressekonferanse nær Kuala Lumpur at ulykkesflyet synes å ha sendt ut et siste, ufullstendig signal. Det skal ha gått ut åtte minutter etter det siste av en serie elektroniske signaler, og ble fanget opp det opp av en satellitt tilhørende det det britiske firmaet Inmarsat.

I går skrev Dagbladet at Inmarsat har regnet seg fram til sannsynlig sted hvor ulykkesflyet styrtet i Det indiske hav, basert på sju signaler fra flyet som er fanget opp av en av Inmarsats satellitter.

Etterforsker

- På det nåværende tidspunkt har man ingen forståelse av hva det ufullstendige signalet innebærer, og det er gjenstand for videre undersøkelser, uttalte Hussein på pressekonferansen.

Det britiske satellittkommunikasjonsselskapet etterforsker nå det ufullstendige signalet som flyet skal ha gitt fra seg, skriver Fox News.

Chris McLaughlin i Inmasat-ledelsen sier ifølge Wall Street Journal at selskapets ingeniører og etterforskere nå prøver å finne ut hva som forårsaket signalet, som flyet sendte ut mange timer etter at det forlot Kuala Lumpur med 239 mennesker om bord.

Håpet er at det skal kaste nytt lys over hva som skjedde med MH370.

Automatiske signaler

Basert på de sju tidligere signalene fra flyet, mener Inmarsat at de vet hvor man bør søke etter ulykkesflyet.

Vrakrester fra det savnede flyet er ennå ikke bekreftet funnet, selv om det i dag er gjort er funn av 122 objekter som av malaysiske myndigheter karakteriseres som et gjennombrudd.

Kommunikasjonssystemet i MH370 ble av ukjente årsaker skrudd av, men flyet sendte likevel automatisk ut et signal hver time. Sju av disse signalene er fanget opp av en av Inmarsats satellitter, samt dette åttende, ufullstendige signalet som nå etterforskes.

Ved å regne på tida det tok for signalene å nå fra jorda til satellitten, og vinkelen fra signalet, var det britiske selskapet i stand til å innskrenke de mulige rutene som flyet kunne ha tatt.

Deretter gjorde forskerne sine analyser ved hjelp av den såkalte Dopplereffekten, som handler om hvordan en bølge skifter frekvens i forhold til et objekt i bevegelse.

Wednesday, March 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments