- Selvbildet hans er på nivå med Kim Jong-uns

(Dagbladet): Dagbladet skrev i går at fotballpresident Yngve Hallén (45) foreslås gjenvalgt av valgkomiteen i Norges Fotballforbund.

I dag kom bekreftelsen fra NFF.

Det får Klanen-talsmann Christian Kjellsen til å se rødt.

- Han representerer alt som er feil med moderne fotball. Hallén representerer en maktelite som er milevis fra det Klanen står for. Det lyttes ikke til klubbene og supporterne lenger. Det siste året har vært et kriseår for norsk fotball. Interessen stuper, tv-avtalen er en katastrofe og klubbene lider økonomisk etter sponsorsvikt, sier Kjellsen til Dagbladet.

Diktator-sammenligning

Klanen-talsmannen mener det var på tide med en ny kurs i toppen av Fotball-Norge.

- Jeg er ikke overrasket hvis Hallén får fortsette. Fotball er et maktspill. Det som overrasker meg er at valgkomiteen ikke har baller. Hallén har med alt bråket det siste året, mer eller mindre, bedt om å gå av. Hvis fotballtinget har baller, kaster de Hallén på dagen. Han er øverste leder for en organisasjon som ikke fungerer. Da må noen ta ansvar. Selvbildet hans er på nivå med Kim Jong-uns (Nord Koreas leder), sier Kjellsen.

Dagbladet har vært i kontakt med Yngve Hallén som har følgende kommentar til utspillene:

- Supporterspråket har en valør som det blir litt vanskelig å delta i, men jeg tar gjerne en samtale med Christian Kjellsen eller andre i supportermiljøet om norsk fotball og hvordan vi kan utvikle oss, sier Hallén til Dagbladet.

- Jeg er veldig fornøyd med at valgkomiteen viser meg – og det arbeidet som er gjort i forbundsstyret og organisasjonen – tillit, sier Hallén.

Valgkomiteens leder Marianne Brynildsen sier følgende om Klanens utspill:

- Disse utspillene har jeg ingen kommentar til, sier hun til Dagbladet.

Som Dagbladet skrev i går skulle valgkomiteens innstilling egentlig vært klar før jul, men det ble besluttet å flytte avgjørelsen til i dag.

- Valgkomiteen har gjort en grundig vurdering og har snakket med mange. Vi ønsker kontinuitet, sier Brynildsen til Dagbladet i dag.

Fotballtinget arrangeres fra 7.-9.mars på Lillestrøm. 

- Korstog

Klanen har ved ulike anledninger ytret motstand mot NFF og fotballpresidenten. Blant annet med et banner på tribunen i kampen mellom Sogndal og Vålerenga i oktober.

Der ble Hallén framstilt som mafiabossen fra Gudfaren-filmene.

- Det har vært et korstog mot tradisjonell tribunekultur de siste årene. Etter at Halléns regime kom til makta er det ikke en «kjeft» på kampene. I framtida må det legges mer til rette for alle som vil se fotball. Både ivrige supportere og barnefamilier. Folk kan ikke settes i bås, der de skal sitte musestille med hendene i fanget, sier Kjellsen.

- Hvem vil du ha som fotballpresident?

- Hvem som helst andre. Det må et politisk maktskifte til i NFF, sier supporterlederen.

Wednesday, January 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments