Se den vanvittige Bale-scoringa som senket Barcelona

(Dagbladet): Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-1):

Ingen som er glade i fotball har glemt 3-4-oppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona i La Liga 23. mars.

Siden den gang har imidlertid mye skjedd – spesielt med katalanske øyne. Lionel Messi og Co har røket ut av Champions League og ligger på 3. plass i serien, fire poeng bak ledende Atlético Madrid.

Det mest sannsynlig tittelhåpet før «Blaugrana» var Copa del Rey, eller den spanske cupen om du vil, men det var før i kveld.

I den kombinerte cupfinalen og El Clásico’en på stupbratta Mestalla i Valencia, fikk nemlig Barcelona kjørt seg deler av kvelden, og det til tross for at Cristiano Ronaldo var uaktuell på grunn av skade.

Mange forventet temperatur, og det fikk de helt fra starten av:

Real Madrids midtbanemann Isco fikk gult kort for en god, gammel hoftesving etter bare to minutters spill, da Neymar forsøkte å dra seg forbi på Barcelonas høyreside.

Bale viste muskler

Så var det Gareth Bales tur, ikke én, men to ganger:

Etter fire minutter skjøt waliseren knallhardt en drøy meter til side for mål etter en flott stikker på Reals venstreside.

To minutter seinere fikk han vendt opp og avsluttet innenfor sekstenmeteren, men Javier Mascherano blokkerte glimrende til corner.

Barcelona gikk i kjent stil for ballbesittelse og tålmodighet, mens Real Madrid i større grad baserte spillet sitt på lynhurtige kontringer.

Sistnevnte fungerte best i kveld.

Real tok nemlig ledelsen etter ti minutters spiller da Angel Di Maria ble spilt helt alene igjennom. Argentineren brukte litt lang tid, men fikk klemt til innenfor Barcelonas sekstenmeter.

Jordi Alba forsøkte å blokkere skuddet, men ballen gikk gjennom beina på backen og via handa på keeper Pinto og i lengste hjørne.

Barcelonas reservekeeper burde imidlertid klart å dytte den ut til corner.

Nær 2-0

Katalanerne slet med å spille seg gjennom Reals forsvarsmur, og skapte bare halvsjanser den første halvtimen.

Hovedstadslaget hadde imidlertid mer å vise fram. Isco var nemlig nære ved å sette inn 2-0 etter en drøy halvtime, etter glimrende forarbeid fra Bale.

Isco skulle bare bredside kula i kassa fra god posisjon, men Jordi Alba blokkerte på fantastisk vis etter å ha kastet seg inn i situasjonen.

Som i Champions League-tapet for Atlético Madrid, var Lionel Messi veldig lite synlig innledningsvis i kveld.

Det første den vesle magikeren skapte, som liknet på en farlighet, var et brukbart skudd en drøy meter utenfor noen få minutter før pause.

Sterk heading

Rett etter pause var det Real som fortsatte der de slapp – ved å være det farligste laget. Bare drøye minuttet var spilt av omgang nummer to da Gareth Bale skjøt like utenfor Pintos mål etter å ha gjort alt selv.

Carlo Ancelottis gutter fortsatte å se farligst ut, men like etter at de helhvite hadde fått en Gareth Bale-scoring annullert, utliknet Marc Bartra til 1-1 for Barca.

Xavi slo en perfekt corner fra venstre, og i feltet ruvet Bartra over alle andre, og hadde få problemer med å stange kula i nettet.

Barcelona tok over spillet etter utlikningen, men etter flere halvsjanser, var det Real som skapte den neste store, da Luka Modric skjøt i stanga fra langt hold etter 80 minutter.

Matchvinner Bale

Fem minutter seinere var det en annen tidligere Tottenham-spiller som virkelig markerte seg – igjen.

Gareth Bale fikk ballen på midtstreken, helt nede ved sidelinja på Reals venstreside. Han dro med seg ballen, men ble forsøkt dyttet vekk av målscorer Bartra.

Bale var imidlertid både sterkere og raskere, og waliseren parkerte Bartra, dro seg inn i Barca-feltet og trillet kula mellom beina på en utrusende Pinto. En vanvittig scoring av briten.

Barcas rygg var imidlertid ikke helt brukket ennå. To minutter før slutt fikk Neymar ballen i god posisjon, men skuddet fra brasilianeren gikk klokkereint i stanga og ut.

Noen få minutter seinere blåste dommeren av oppgjøret, og det brøt ut ville scener blant de helhvite. Real Madrid vant samtidig Copa del Rey for første gang på tre år.