Scheie røper sin nye jobb

Som gjest hos «Lindmo» på NRK i morgen kveld, røper Arne Scheie (70) at han bare blir delttidspensjonist. Han har tidligere fortalt at han har fått jobbtilbud uten å si hva han da snakket om.  

Scheie skal ta oppdrag for NRK Sporten og har også inngått en avtale om å jobbe for Norsk Tipping.

- Jeg har fått flere tilbud jeg har takket nei til. Å jobbe for andre TV-kanaler er helt uaktuelt for meg. Men da Norsk Tipping tok kontakt, var jeg positiv, sier Arne Scheie til Dagbladet etter innspillingen.

- Hva skal du gjøre?

- Det vet jeg ikke helt ennå. Men jeg skal nok være med på fotballturer, besøke klubber og bidra med det jeg har av kunnskaper om fotball og idrett, sier han – og det er som kjent ikke lite.  

- Jeg husker da vi begynte med tippekampen og fikk kamper fra London. Ja, det er naturlig for meg å jobbe for å støtte kultur og breddeidrett, smiler Scheie som neppe kommer til å være synlig på skjermen. 

Hyllet siden nyttår

Hele 42 ganger har han vært folkets mann under Hoppuka og ikke vært hjemme hos sin kone. Etter hans siste hoppuke har NRKs folkekjære og nerdete kommentator blitt hyllet til den store gullmedaljen, av både hoppere, andre idrettsutøvere og kollegaer. 

- Det ville ha vært rart om det var brått slutt. En nedtrapping er det beste for meg. Nå skal jeg jobbe litt for NRK under OL, under hopprennene i mars og under fotball-VM til sommeren, sier en meget fornøyd mann.

- Du ble til og med hyllet på Ullevaal stadion. Hvordan føles det, Scheie?

- Det er jo fryktelig hyggelig å få ros og anerkjennelse. Men jeg må si at det er utrolig vanskelig å takke og ta imot. Da jeg så bildene av meg selv fra Ullevål, da jeg måtte ut på matta, ser jeg jo av kroppsspråket mitt at jeg strever.

Molde slo Rosenborg 4-2 på Ullevaal i slutten av november. Men mange var mer opptatt av at det var Scheies siste cupfinale og fotballkamp. I cupfinale-pausen fikk han beskjed om å komme til indre bane for å møte statsministeren.

Alle vil ha en bit bit av NRKs kjente sportsstemme og blide fjes, som altså føler seg litt ubekvem med oppmerksomheten.

- Jeg synes det er litt vanskelig, ja.

- Hvorfor det?

- Fordi jeg liker å ha kontroll og vite hva som skjer. Men det er veldig moro at NRK vil ha meg med videre på ferden.

- Og hvordan er formen til liksom-pensjonisten da?

- Veldig bra. Jeg tok ikke tiden på joggeturen min i dag. Men jeg er veldig bevisst på å passe på formen, sier Arne Scheie som, har jobbet i NRK-sporten siden 1971 og har ei fast joggeløype på seks kilometer i Frognerparken.

To ganger Scheie

Hos «Lindmo» stiller også kona Ellen Scheie som også er NRK-ansatt, hun jobber som produksjonsleder i underholdningsavdelingen, og som faktisk har vært lenger i kringkastingen enn ektemannen. De møttes på dans. Men Arne får ikke beste stilkarakter av kona.

- Han kan ikke danse i det hele tatt. Det var «Henger’n» – to – en. To skritt den ene veien og et skritt den andre, sier Ellen Scheie i «Lindmo». 

At Arne har vært på jobbreiser 100 døgn i året, har ikke vært noe problem for kona. Hun synes ikke manneløsheten på nyttårsaften har vært et problem, får vi høre.

- Man kan aldri lene seg helt på en mann i livet. Jeg har alltid hatt det veldig hyggelig på nyttårsaften, jeg.

-Et vanedyr

At Scheie ikke drikker champagne til frokost, men liker orden og gjentakelser, gjør kona klinkende klart.

- Han er veldig avhengig av ritualer og faste vaner. Han starter dagen med tre knekkebrød med makrell i tomat, og pakker to epler ned i sekken. Han er et slags vanedyr, noe som er en stor kontrast til direktesendingene han leder. Men hjemme liker han det enkle liv, sier Ellen Scheie og bekrefter at han har fast plass i stua.
 
Kona har forøvrig et oppdrag til den nybakte «pensjonisten»: Opprydning av 3500 bøker i kjellerstua Oppslagsverk, sportsbøker, ja, altfor mange bøker.

- Jeg gir ikke bort ei eneste sportbok, sier Scheie. 

Friday, February 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments