SAS trekker linje fra Quisling til Frp

(Dagbladet): I siste nummer av Scandinavian Traveler, SAS’ nye reisemagasin, som ligger i setelomma på alle selskapets fly, trykkes en større artikkel om politisk historie. Artikkelen søker å finne svar på hvordan «ytterste høyre fløy» har endt opp med betydelig innflytelse i Skandinavia.

I artikkelen trekkes ei historisk linje fra NS-leder Vidkun Quisling til Frp’s regjeringsdeltakelse, melder TV 2 Nyhetene.

Trekker nummeret

Tormod Sandstø, presseansvarlig i SAS, beklager artikkelen.

- En del av teksten framstår som unyansert og generaliserende, og noe av bildebruken kan, sett isolert, sende feil signaler. Her har vi ikke hatt god nok kvalitetskontroll, og har besluttet å trekke dette nummeret, sier Sandstø til Dagbladet.

Han framholder at SAS ikke har noen politisk agenda.

- Målet med magasinet er å gi kundene våre en god leseopplevelse, sier informasjonssjefen.

«Hvordan havnet vi her?»

«Ytterste høyrefløy har oppnådd enestående popularitet i Skandinavia, og knuser vårt selvbilde som et liberalt og tolerant samfunn. Hvordan havnet vi her?» spør den svenske journalisten, som i samme artikkel er opptatt av Sverigedemokraternas nyvunne maktposisjon samt Dansk Folkepartis framgang.

Forbindelsen mellom Quisling og dagens politiske landskap er bl.a. representert i ei tidslinje med et bilde av Quislings møte med Adolf Hitler, og tar videre for seg Mogens Glistrups danske Fremskridtspartiet, norske Anders Langes Parti, som seinere ble Fremskrittspartiet, og den svenske høyreekstremismen. En av sidene har et stort bilde av tidligere Frp-leder Carl I. Hagen.

- Finner ikke ord

Frp-nestleder Per Sandberg er rasende på SAS-artikkelen, og kaller den avskyelig.

- Jeg kan ikke finne ord på at konsernledelsen i SAS kan akseptere den typen publikasjon overfor alle sine reisende. Vi forventer ganske raskt en tilbakemelding fra konsernledelsen om at dette magasinet trekkes tilbake umiddelbart, sier Sandberg til TV 2.

Heller ikke Carl I. Hagen er overbegeistret over å bli plassert på samme tidslinje som Quisling.

- Jeg tror det er meget uklokt, sier han til TV 2.

Uviss skjebne

Desember-nummeret av Scandinavian Traveler er det andre noensinne, og trykkes i et opplag på flere tusen eksemplarer. Nå må altså SAS fjerne magasinet fra alle stativer og setelommer – en ressurskrevende og dyr affære.

- Vi har ikke tatt stilling til hva vi gjør med nummeret. Kanskje det kommer ut i en revidert utgave, sier informasjonssjef Sandstø i SAS til Dagbladet.

Saturday, December 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments