Sara og Tiril døde etter påkjørsel: Kirka hjemme blir for liten

(Dagbladet): Sara Christiane Holmedal Sandsmark (13), den ene av jentene som omkom i ulykken i Bjørkelangen sist helg, blir gravlagt tirsdag 21. januar.

Kirkeseremonien skal ikke skje i Bjørkelangen kirke selv om Saras mor arbeider der og hele familien har et nært og engasjert forhold til kirken og menigheten i nabolaget.

- Bjørkelangen kirke med 260 plasser blir for liten. Derfor er selve begravelsesarrangementet lagt til Løken kirke i nabobygda, som har om lag 600 sitteplasser. Kisten med Sara skal føres tilbake til Bjørkelangen og jordfestes her, sier kirketjener i Bjørkelangen, Dag Lindbeck, til Dagbladet.

Nær venn av familien

Også Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påkjørt og drept i ulykken lørdag.

Lindbeck arbeider sammen med Saras mor, som er  ansvarlig for dåpsopplæringen i Bjørkelangen kirke.

Lindbeck er også en nær venn av familien, og lørdag ettermiddag var han en av de aller første på ulykkesstedet. Han bor et stykke unna, og hadde et ærend like ved der tragedien skjedde lørdag ettermiddag.

- Forferdelig opplevelse

- Det var en forferdelig opplevelse å dele seg og løpe mellom to jenter som var alvorlig skadd. Jeg gjorde så godt jeg kunne, men det nyttet ikke, sier Dag Lindbeck til Dagbladet etter at han har rundet av arbeidsdagen som kirketjener mandag kveld.

En stille Bjørkelangen kirke med levende lys var åpen for minnestund fra 08 til 18.

- Det var klassekamerater og andre venner som kom her etter skoletid i dag. Det kom også ungdommer fra Ullensaker, som ikke kjente Sara, men som ville delta i en stille stund og skrive i minneprotokollen, sier Lindbeck til Dagbladet.

Etter henstilling fra politiet og fra Saras familie vil han ikke gi noen beskrivelse av omgivelsene rett rundt stedet der bilen kjørte på hestevogna med de to jentene og ponnien bakfra.

Bjørkelangen kirke vil være åpen for minnestund mellom klokka 18 og 20 også de nærmeste dagene.

Monday, January 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments