Russisk krigsskip senket utenfor Krim-halvøya

(Dagbladet): Det utrangerte russiske krigsskipet «Ochakov» har blitt senket for å sperre inne fem ukrainske marineskip i innsjøen Donuzlav på Krim-halvøya, melder det ukrainske forsvarsdepartementet.

Fartøy fra den russiske svartehavsflåten skal ha fraktet krysseren til den smale innseilinga til Donuzlav for noen dager siden, før de fylte skipet med vann. Ukrainske myndigheter melder at det ble hørt en høy eksplosjon fra skipet i går kveld.

Russiske myndigheter har ikke kommentert saken.

Sperret inne

Senkingen skal gjøre det umulig for de ukrainske marinefartøyene å få tilgang til Svartehavet. Siden innseilingen til innsjøen bare er mellom ni og elleve meter, det er fremdeles mulig å se en del av skipet stikke opp av sjøen.

Det vil koste både tid og penger å få ryddet opp skipsvraket, ifølge ukrainske myndigheter.

Tidligere denne uka skal sjefen for Russlands Svartehavsflåte, admiral Alexander Vitko, ha besøkt den ukrainske marinebasen som ligger innenfor innseilingen for å tilby dem å bli en del av Svartehavsflåta.

- Forsøkt rekruttert av russerne

Den ukrainske kapteinen Viktor Sjmiganovskij, som er nestkommanderende ved basen, sier at Vitko prøvde å lokke dem med god betaling og en lys framtid.

- Han ba meg invitere alle offiserene og foreslo at vi skulle kollektivt ta den russiske militære troskapseden og bli en del av Svartehavsflåta. Han kom med tilbud om god lønn og en lys framtid, har Sjmiganovskij sagt i et intervju.

Han hevder at Vitko insisterte på at de måtte samarbeide om å beskytte Ukraina fra ekstremist-gjenger. Da skal basens sjef ha sagt:

- Admiral. Vi har ikke sett noen ekstremist-gjenger før du dukket opp med dine menn.

Admiralen skal ha blitt rasende og dratt fra basen.

Thursday, March 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments