Russere raser mot Disney-stjerna etter Putin-stunt

(Dagbladet): Popstjerna Demi Lovato (21) ble kjent gjennom Disney Channel allerede som seksåring.

Siden har hun stablet karrieren på egne ben, og utmerket seg som soloartist med hitlåter som «Give Your Heart a Break» og «Let it Go»

Nå skaper hennes opptreden under homopride-festivalen i New York forrige helg, kontroverser hos russerne.

Putin foran skrittet

Under fremførelsen av hennes ferske singel «Really Don’t Care», dukker det nemlig opp en mannlig danser med et bilde av Vladimir Putins hode, hengende foran trusa.

Danseren, som ellers overlater lite til fantasien, deler et kyss med en annen mannlig danser for anledingen.

Stuntet har fått enorm oppmerskomhet i sosiale medier, og det er ikke alle som er like begeistret over Disney-stjernas klare beskjed til Putins anti-homolov. Lovatos russiske fanskare, såkalte «Lovatics», virker spesielt fornærmet.

Emneordet «DemiHurtsRussianLovatics» har nemlig vært i flittig bruk på Twitter denne uka, og har i skrivende stund blitt brukt i over 28 000 tweets. Et emneord, såkalt «hashtag» (#) brukes for å kommunisere rundt et emne i sosiale medier.

«Jeg er stor fan av deg, Demi, og blir virkelig såret av å lese dette. Jeg trodde du var et bedre menneske», skriver en russisk jente.

«Hold deg til musikken, ikke bland inn politikk. Dine russiske fans er stolte av landet sitt, og du har akkurat mistet dem», skriver en annen.

«Really Don’t Care»

Og på nettstedet Vkontakte, Øst-Europas svar på Facebook, raser kritikken. Samtidig spekuleres det i om Lovato noensinne vil «få lov» til å besøke i Russland i fremtiden.

- Den russiske fansen har snudd ryggen til henne, og hun vil sannsynligvis aldri få lov til å sette en fot innenfor Russlands grense igjen, skriver Anila Novikova på nettstedet, og fortsetter:

- Slenger du dritt om Putin, slenger vi dritt om deg.

Superstjerna selv ser ut til å ta kritikken med knusende ro, i alle fall om vi skal tro hennes Twitter-profil.

De siste dagene har hun på mistenkelig vis lagt ut flere skjermdumper fra musikkvideoen til sin aktuelle singel, som ironisk nok heter «Really Don’t Care». I tillegg avviser hun alle beskyldinger om at hun har nedverdiget Russlands president.

«Jeg har ikke sagt en dritt…Men jeg hadde Putin struttende på en regnbue-tanga. Hold dere til fakta, bitches»

Fargerik musikkvideo

Og det er ingen tilfeldighet at Lovatos Putin-stunt skjedde under nettopp fremførelsen av låta «Really Don’t Care».

I musikkvideoen befinner stjerna seg nemlig midt i en homo-parade, i tillegg til å synge «du trenger ikke hate, fordi Jesus elsker alle»

Den unge stjerna med latinamerikanske aner er kjent for sitt frittalende vesen. I fjor fortalte hun åpenhjertelig om sine tidligere narkotikaproblemer, og året før det åpnet hun opp om sine psykiske problemer, som innebar blant annet angst, selvskading og spiseforstyrrelser.

For sistnevnte var hun derfor ikke nådig i kritikken da popstjerna Lady Gaga lot seg bli spydd på under en konsert tidligere i år.

Thursday, July 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments