Rooney fire mål fra å bli tidenes toppscorer for England

Skottland – England 1-3 (0-1)

(Dagbladet): To måneder etter at skottene sa nei til å bli uavhengige fra Storbritannia, tok de mørkeblå imot England på Celtic Park.

Kampen går under betegnelsen «vennskapskamp», men for begge lag handlet det om ære – slik det er hver gang lagene møtes.

Kveldens kamp var den 112. mellom Skottland og England. Statistikken viser at England har vunnet flest ganger, 47 kamper med kveldens inkludert. Skottland har vunnet 41 oppgjør, mens 24 har endt uavgjort.

For et engelsk lag i form, med full pott i høstens EM-kvalik, levnet ikke Skottland store sjansene i privatlandskampen.

Stilnet fansen

Lenge før avspark kokte det blant publikum på Celtic Park – noe det fortsatte med utover i kampen. Kampen åpnet med høyt tempo, og hjemmepublikummet jublet hver gang de mørkeblå var over på Englands banehalvdel.

Det var likevel England som fikk kampens første sjanse, på et skudd fra Danny Welbeck.

Rett etter at halvtimen var spilt sørget Alex Oxlade-Chamberlain for å stilne den skotske fansen i noen sekunder – mens de vel 5000 engelskmennene på tribuna kunne slippe jubelen løs.

En nydelig langpasning av Jack Wilshere fant Arsenal-spilleren i boksen. Der kom Chamberlain seg fri, og fikk headet ballen videre og inn i de skotske nettmaskene.

England har vunnet alle sine EM-kvalifiseringskamper denne høsten, senest slo de Slovenia 3-1 på lørdag. Engelskmennen står dermed med full pott og leder gruppe E.

Skottland har to seier og en uavgjort på høstens fire kvalikkamper, og vant 1-0 mot Irland på fredag. Skottene innehar tredjeplass i gruppe D.

Enkelte Manchester United-fans holdt nok pusten et lite sekund da Luke Shaw ble liggende nede etter en duell med Steven Naismith i første omgang. United-fansen slapp med skrekken om at Shaw måtte slutte seg til Uniteds lange skadeliste, men kom inn på banen igjen og spilte til det 66. minutt.

Rooney med 45 og 46

Andre omgang var bare et par minutter gammel da Wayne Rooney sørget for at livet ble surere for skottene.

Skottlands Andrew Robertson greide ikke å rydde unna et engelsk frispark, og serverte heller Englands-kapteinen en ball han sørget for å heade inn i målet bak Craig Gordon – som nettopp hadde overtatt ansvaret for det skotske buret fra David Marshall.

I fjor møttes England og Skottland for første gang siden 1999. Kampen på Wembley var i anledning FAs 150-årsjubileum. Engelskmennene trakk det lengste strået til slutt, og vant da 3-2.

Etter 2-0-scoringa handlet det bare om England på Celtic Park. Roy Hodgsons menn viste at de er i god form, og Gordon Strachan måtte innse at gjestene fra sør var hakket bedre.

Men da Andrew Robertson gjorde opp for seg etter at han ikke ryddet opp rett før Wayne Rooneys scoring, ble det igjen liv i den skotske leiren. I det 82. minutt spilte Robertson vegg med Johnny Russel, og satte ballen kontant bak Fraser Forster.

Men skottene skulle lære at det ikke er langt mellom sorg og glede. For bare to minutter etter reduseringen, var Wayne Rooney frampå igjen. Med sitt andre for kvelden, har Rooney scoret sju mål på de siste sju kampene han har startet for England.

Og med 46 mål, er den engelske kapteinen nå bare fire mål unna å bli Englands toppscorer gjennom tidene.

- Jeg koser meg med å spille fotball. Jeg har alltid elsker å spille for England. Jeg er i en god flyt når det kommer til å score, og jeg håper det fortsetter. Hvis det betyr at jeg tar rekorden, så blir jeg fornøyd, sier en fornøyd Rooney til BBC etter kampen.