Rooney: Det er et mareritt

MANCHESTER (Dagbladet): Dommeren kom i fokus da Liverpool fikk tre straffespark i 3-0-seieren over Manchester United i en kamp full av kontroverser.

- Vi er genuine tittelutfordrere, og vi skal kjempe til siste slutt, sa tomålsscorer Steven Gerrard ifølge Premier Leauges offisielle Twitter-konto etter kampen.

Liverpool-kapteinen scoret på to straffespark, men bommet på det tredje.

- Det er flott å score to mål, og jeg ble kanskje litt «cocky» på det tredje forsøket. Men vi skal nyte seieren i kveld, for så å se framover, sier Gerrard.

Én som garantert ikke kommer til å nye kvelden er Wayne Rooney. Han er født og oppvokst i Liverpool, men som Everton-supporter og dermed særs lite glad i de røde fra Merseyside.

- Dette er et mareritt. Det er én av de verste dagene jeg har hatt i min fotballkarriere, sier Rooney til MUTV.

Dommeren i fokus

Etter 32 minutter ut i første omgang kom dommer Mark Clattenburg i fokus. Ballen ble slått inn i feltet mot bakerste stolpe mot Suarez. Toppscoreren forsøkte å ta ned ballen, men kula spratt opp i hånden på Rafael som fikk gult kort kun minuttet før. Clattenburg var ikke i tvil og pekte rett mot straffemerket til hjemmelagets øredøvende protester.

Kaptein Steven Gerrard var bombesikker fra straffemerket og limte ballen kontrollert opp i vinkelen bak De Gea. Bortelaget gikk opp i ledelsen etter det som kan beskrives som et noe billig straffespark.

Det skulle ikke gå lengre enn snaue minuttet etter hvilen før en ny straffesituasjon åpenbarte seg. Phil Jones gikk hardt inn i ryggen på Joe Allen som kun hadde øynene på ball. Midtbanespilleren gikk i bakken og kamplederen pekte nok en gang på straffemerket i gjestenes favør.

Gerrard var like sikker som på første forsøk og satte inn sitt 26. mål straffemål i karrieren. Det er tredje flest i turneringens historie.

Men Clattenburg fikk mer å gjøre kun minutter senere da Glen Johnson feilberegnet spretten på ballen og traff hånda inne i feltet. Rafael, som fikk den første straffen i mot seg på en lignende situasjon var rasende på dommeren som valgte å la spillet gå videre.

Gerrard var nære et hat trick da han fikk tid og rom til å avslutten rett utenfor boksen, men skuddet fra veteranen gikk via Vidic og utenfor stolpen.

Robin Van Persies heading gikk utenfor etter 75 minutter, som egentlig oppsummerte hjemmelagets forestilling på et fullsatt Old Trafford. Hverken Rooney, Mata eller Van Persie fikk til stort gjennom kampen.

Nytt straffespark

Etter 77 minutter utfordret Daniel Sturridge midtstopper Nemanja Vidic innenfor straffefeltet. Spissen gikk ned veldig enkelt uten at det så ut som det var kontakt. Men Clattenburg pekte mot straffefeltet og ga Liverpool sin tredje straffe denne søndagen. Vidic ble også belønnet med sitt andre gule kort for kvelden og sjefen i forsvar kastet kapteinsbindet i bakken på vei ut.

Gerrard fikk muligheten til score hattrick fra straffemerket, men den ellers så sikre kapteinen satte ballen i stolpen og ut. På sett og vis seiret rettferdigheten i den situasjonen.

Seks minutter før slutt fastsatte Luis Suarez sluttresultatet til 3-0. Patrice Evra opphevet offsiden, og Suarez hadde små problemer aleine med David De Gea.