Røde Rooney slapp med skrekken etter at han sparket ned motspiller

• Man. United – West Ham 2-1 (2-1)

(Dagbladet): Manchester United vant 2-1 mot West Ham og fikk en opptur etter fadesen mot Leicester forrige helg.

- Vi spilte bra. Vi måtte kjempe i annen omgang og jeg er stolt. De to debutantene våre (Paddy McNair og Luke Shaw) klarte seg fint, sier Uniteds Robin van Persie ifølge BBC.

- West Ham var var gode og jeg er glad vi fikk de tidlige scoringene, sier nederlenderen som sammen med Wayne Rooney sto for Uniteds scoringer.

Men United var noe heldige som fikk med seg alle poengene etter massivt West Ham-press den siste halvtimen.

United-kaptein Wayne Rooney fikk direkte rødt kort etter 60 minutter etter en nedsparking av Stewart Downing.

Etter utvisningen jaget West Ham desperat en scoring – og Kevin Nolan satte ballen i nettet etter 88 minutter, men scoringen ble annullert for offside. Dommeravgjørelsen ble også støttet av tv-reprisen som viste Nolan i hårfin offside.

- Rooney sparket West Ham-spilleren over knehøyde. Unødvendig. Et korrekt rødt kort, sier TV 2-ekspert Petter Myhre i kanalens PL-studio.

Drømmestart

Det tok bare fem minutter før Wayne Rooney sendte United i ledelsen. Rafaels innlegg fra høyre fint angriperen inne i feltet, og Rooney la ballen videre i det lengste hjørnet til 1-0. En fin avslutning av briten.

Og bare minuttet senere burde det stått 1-1.

Uniteds Blind gjorde en kjempemiss og plutselig var West Ham-spiss Enner Valencia alene med keeper. Valencia svarte derimot med en sjanseløs avslutning og banket ballen mange, mange meter over mål. Meget svakt av West Ham-spilleren.

Etter 22 minutter var det Robin van Persie sin tur til å vise at han er tilbake i form.

Alex Song rotet bort ballen på egen banehalvdel og Van Persie dro seg fint fri i West Ham-feltet og skjøt ballen i lengste hjørnet.

2-0!

Yppet seg

Men West Ham ga seg ikke.

36 minutter var spilt da Diafra Sakho stanget inn 2-1-reduseringen etter en corner fra høyre. Keeper David de Gea misset i feltet og Sakho kriget ballen i mål.

United var klart best i starten av kampen, men de siste 10 minuttene yppet gjestene seg litt.

Til pause var stillingen 2-1.

Målscorer Sakho fikk en kjempesjanse til å score 2-2 etter 55 minutter. Et innlegg fant West Ham-spilleren på bakre stolpe, men en god redning av De Gea stoppet skuddet.

Røde-Rooney

Bare minutter senere ble det drama på Old Trafford.

United var i angrep og mistet ballen. West Ham satte i gang en kontring og Stewart Downing satte fart. Wayne Rooney var på etterskudd og sparket ned Downing på vei framover.

United-spilleren var langt unna ballen og dommer Lee Mason dro fram det røde kortet.

West Ham presset på i jakt på scoring den siste halvtimen, men klarte ikke å overliste De Gea i United-målet.

Kevin Nolan trodde han hadde utlignet etter 88 minutter, men assistentdommeren vinket for offside.

Til tross for flere halvstore sjanser slapp United – og Wayne Rooney – med skrekken. Dermed endte kampen 2-1.