Rik indisk kvinne får likevel besøke venninna i Norge

Saksbehandlingen har gått i ekspressfart, etter at Dagbladet torsdag i forrige uke spurte ambassaden i New Delhi om hvorfor Aletha Dsouza (36) fikk avslag på visum for å besøke sin norske venninne.

I formiddag, samme dag som Dagbladet trykte saken og et par timer etter at saken var publisert på nett, fikk hun en epost hvor det sto at den norske ambassaden har snudd.

- Wow!

- Wow! Det er nydelig, utbryter Aletha da Dagbladet ringer henne og forteller om gladmeldingen som hun ennå ikke har rukket å lese.

«Vennligst bemerk av ambassaden gjerne vil ha ditt pass med ombooking av flybilletten sammen med reiseforsikring, siden vi har reversert beslutningen», sto det i eposten som Dagbladet fikk kopi av.

- De må ha funnet ut at alle faktaene jeg ga dem var riktige, sier Aletha Dsouza, som takker Dagbladet for å skrevet om saken.

«Beskjeden økonomi»

Ambassaden begrunnet det opprinnelige avslaget med at hun ikke hadde tilstrekkelige bånd til India, noe Aletha stusset kraftig på fordi hun både er gift i India og har eiendommer der.

Overfor Dagbladet utdypet ambassaden avslaget med at hun har en «beskjeden økonomi» slik at hun kan fryktes å ikke reise tilbake til India – noe hun heller ikke kjenner seg igjen i – og med at hennes norske venninne Lill Kleven ikke hadde dokumentert venninneforholdet godt nok.

I løpet av det siste døgnet har ambassaden fått tilsendt kopier fra blant annet Klevens pass og forvisset seg om at hun faktisk har vært en rekke ganger i India, slik de to venninnene har opplyst.

Dermed var det klart for helomvendig, og i dag ble visumavslaget opphevet.

Vurderer nytt billettkjøp

Fordi Aletha fikk visumavslaget samme dag som hun egentlig skulle ha reist til Norge, tapte hun halvparten av de cirka 6500 kronene som billetten kostet.

Nå vurderer hun sterkt å kjøpe en ny, og sende ambassaden nødvendige reise- og forsikringsopplysninger så hun kan få utstedt et visum.

- Jeg må snakke med Lill først, sier Aletha når Dagbladet spør om når hun vil komme til Norge.

- Men når er det tidligste du kan komme?

- Kanskje i neste måned, sier hun, men tar forbehold om at alt det praktiske lar seg ordne, og at det passer for Lill Kleven.

Gleder seg

Venninna Lill Kleven er også fornøyd.

- I oktober har jeg egentlig ikke planer, så hvis hun har lyst til å komme da… Det eneste er at da blir det vanskeligere for meg å ta ferie, men hun er uansett hjertelig velkommen. Og hun er også velkommen neste år, sier Lill Kleven til Dagbladet.

- Jeg får skynde meg å sende inn reisedokumentene, før ambassaden glemmer hva de har skrevet nå i dag, sier en lattermild Aletha Dsouza til Dagbladet.

Nå gleder hun seg til å besøke Norge.

Wednesday, September 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments