Reketråler med to personer om bord savnet: Søket innstilt til det blir lyst

Letingen etter reketråleren med to mann om bord ble igangsatt ved 21-tiden onsdag kveld.

- Søket ble innstilt ved 4-tiden i natt og vil bli gjenopptatt når det blir lyst ved 8-tiden. Været i leteområdet har vært forferdelig og ble dårligere utover natten. Periodevis har det vært full storm, vi håper det bedrer seg utover dagen, sier vakthavende redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB torsdag morgen.

De to savnede mennene er fra Lindesnes-området. Begge er i 60-årene. Da letearbeidet startet var det sterk kuling fra sørøst, høy sjø og mye nedbør.

Ingen livstegn

Den savnede båten er en liten tråler på rundt 15 meter bygd i tre. Den la ut fra Båly på Lindesnes onsdag morgen.

- Den dro ut for å fiske reker mellom Lindesnes og Farsund i seks-sju tiden onsdag morgen og siden har ingen hørt fra den, verken på radio eller mobiltelefon, forteller Wikøren.

Leteområdet er stort og søket har pågått fra Lindesnes til Lista.

- Vanligvis går ikke denne båten mer enn et par kilometer til havs for å fiske, sier Wikøren.

En hollandsk fregatt som var i området ledet søket sammen med to redningsskøyter fram til arbeidet ble innstilt. Fregatten forlot området i morgentimene torsdag. Kystvaktskipet Nornen er på vei fra Kristiansand, men er ikke ventet framme i leteområdet før torsdag formiddag.

- Den måtte gå inn til kai på grunn av været, forteller Wikøren.

- Det skjer fra tid til annen at vi ikke får kontakt med skip, uten at det er noe alvorlig, så vi håper de har søkt nødhavn og er tomme for strøm, sier redningslederen til Fædrelandsvennen.

Avisen Lindesnes har snakket med en person i området som sier at letingen på steder der båten kan har søkt nødhavn ikke har gitt resultater.

- Det er blitt sjekket på steder hvor båten kan ha søkt nødhavn, og man antar at mobildekningen kan være dårlig. Foreløpig uten resultat.

- Vi har sendt ut folk for å lete langs strendene i natt, men det er ikke forsvarlig å sende folk ut på svabergene slik værforholdene er nå, sa redningslederen til NTB ved midnatt natt til torsdag.

(NTB)

Thursday, February 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments