REGJERINGEN: Vil ikke ha Pedersens beklagelse

(Dagbladet): - Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Ap-nestleder Helga Pedersen, gjengitt av avisa Finnmarken.no, da hun talte under årsmøtet til Vadsø arbeiderparti onsdag denne uka.

Til avisa avviste hun etter talen at svertekampanjer er taktikken til Arbeiderpartiet for å vinne neste stortingsvalg.

- Det var bare … det glapp bare ut av meg. Jeg er trygg på at medlemmene forsto hva jeg mente med det, og at vi selvsagt skal være skikkelige og redelige, sa Pedersen til Finnmarken.no.

Beklaget

I en e-post til Dagbladet tidligere i dag skrev Pedersen at hun beklager og angrer på at sverteordet falt.

- Selv om jeg sa dette med et glimt i øyet på et internt møte i Arbeiderpartiet, så burde jeg helt åpenbart valgt et annet ord. Min intensjon var å få frem at vi som opposisjonsparti skal si ifra når vi mener regjeringen tar landet i feil retning. Da er en del av jobben å synliggjøre forskjeller og ansvarliggjøre de. Arbeiderpartiet skal være konstruktive og ansvarlige i opposisjon, skriver Helga Pedersen i e-posten.

- Mangler alternativer

Kommunal- og moderniseringsminister og nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, tror Pedersens utglipping under landsmøtet var en avsløring av Aps strategi.

- Der slapp nok Helga Pedersen katta ut av sekken og avslørte Arbeiderpartiets hovedstrategi mot regjeringen, påstår Sanner overfor Dagbladet.

- Å sverte andre foran å være konstruktiv er slik det blir når man mangler politiske alternativer, sier han.

Han mener Høyres fremgang og seier i valget blant annet skyldtes at de snakket om deres løsninger mens de var i opposisjon.

- At dette kommer fra Aps nestleder bare illustrerer at det er deres strategi, mener han.

- Helga Pedersen har i en e-post til Dagbladet beklaget ordvalget. Ønsker Regjeringen en beklagelse?

- Nei, det har vi ikke noe behov for, sier Sanner.

- Trist

Regjeringspartikollega i Fremskrittspartiet, stortingsrepresentant Mazyar Keshvari kaller Pedersen-uttalelsen trist.

- Dette viser med all tydelighet det som kom frem under valgkampen, nemlig at Ap er tomme for politiske løsninger, ideer og handlekraft. De oppfordrer heller medlemmer, tillitsvalgte og folkevalgte åpent til å sverte regjeringen. Det er trist og alvorlig for demokratiet at nestleder og parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiet bidrar til dette ved å reise rundt i landet for å sette i gang svertekampanjer. Hun burde heller oppfordre partiet sitt til å drive saklig, kritisk og konstruktiv opposisjon i tråd med gode demokratiske verdier. Det hadde det stått respekt av i motsetning til det hun holder på med nå, skriver Keshvari i en e-post.  

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments