Reddet gråtende baby ut fra glovarm bil

(Dagbladet): Senterleder ved Amfi i Svolvær, Ole Kristian Seth, er dagens helt i Svolvær.

Tidligere i dag reddet nemlig Seth en gråtende baby ut fra en glovarm bil, skriver Lofotposten.

- Det hele startet med at jeg fikk en telefon fra senterkontoret, som fortalte at de hadde fått en bekymringsmelding om en gråtende baby som var helt rød i ansiktet, og som satte inne i en bil på utsiden av senteret, sier Seth til Dagbladet.

Glovarmt

Da senterlederen kom ut på parkeringsplassen, så han noe han aldri håper han får se igjen.

- Jeg fikk øye på en baby inne i en svart bil. Vinduene var nesten trukket helt opp, kanskje rundt fem centimeter åpning, jeg forsøkte å stikke noen fingre inn i bilen, for å trekke ned vinduet. Det føles som at det var minst 50 grader inne i bilen, sier Seth.

- Jeg brøt ned vinduet centimeter for centimeter. Etter hvert fikk jeg øye på en kvinne som gikk forbi, hun hadde tynnere armer enn meg, og fikk sneket armen inn vindusåpningen og dro opp låsen, sier Seth.

Og inne i bilen var det en tydelig sliten og utmattet baby, forteller Seth.

- Den virket helt utmattet. Babyen var kanskje rundt seks måneder gammel, og den var helt rød og gjennomvåt i ansiktet. Så jeg fant en flaske melk i bilen, og bar babyen sammen med meg bort i skyggen, sier han til Dagbladet.

Refs fra politiet

Omtrent samtidig kom politiet til kjøpesenteret, som naturligvis ble varslet om hendelsen. De søkte opp registreringsnummeret på bilen, og fikk tak i eieren.

- Moren til babyen fikk ganske klar tale fra politiet. Jeg kjente selv også at jeg var forferdelig sint og irritert, men klarte å tøyle meg litt, selv om det er utrolig vanskelig å ikke si noe, forteller Seth.

Kommuneoverlege i Vågan kommune, Jan Håkon Juul, forteller til Lofotposten hvor farlig det kan være å sette babyen igjen i bilen.

- Om jeg selv hadde kommet over dette ville jeg ringt politiet og brutt meg inn i bilen, sier kommuneoverlegen.

- Barn har ingenting alene i en bil å gjøre. Det trenger ikke gå mange minuttene før de mister bevisstheten og slutter å puste, sier han, til lokalavisa.

Friday, June 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments