Rebekah kjempet seg gjennom 17 operasjoner på 18 måneder. I dag måtte hun amputere beinet

(Dagbladet): Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston Marathon for snart 18 måneder siden.

DiMartino, som løp sammen med kjæresten Pete DiMartino og hennes sønn Noah, ble rammet da bomben gikk av like ved målstreken i det tradisjonsrike løpet.

Etter 17 operasjoner var det ikke lenger noe håp for å beholde det venstre beinet og kirurger måtte fjerne alt under kneet, skriver NBC News, som først omtalte saken.

Vellykket operasjon

Kjæresten Pete forteller at operasjonen, som fant sted på et lokalt sykehus i Houston, var vellykket. Rebekah er for øvrig én av 16 personer som har måtte amputere beina etter bombinga ved Boston Marathon, skriver NBC News.

- Det faktum at jeg fikk en ny sjanse i livet etter den dagen, er noe som jeg aldri vil ta for gitt, sier DiMartino til NBC.

Siden bombingen har DiMartino tilbrakt mye tid i rullestol, men virker fortsatt til å holde humøret oppe.

- Selv om beinet mitt ble kappet av, og jeg ikke vil være i stand til å på en stund, er det fortsatt et skritt frem for meg, sier hun.

Det ser også ut til at hennes sønn Noah (7) ikke har noe i mot at beinet er amputert.

NBC skriver at han gråt første gang han fikk beskjeden, men at han nå synes det er «kult med en halv-robot-mamma».

Store skader

Tre mennesker ble drept og 264 skadd da de to bombene gikk av i målområdet ved Boylston Street i Boston, 15. april 2013.

Bombene inneholdt små stålkuler og spiker som rev i stykker alt på sin ferd. Fordi bombene trolig var plassert i hver sin sekk, liggende på bakken, fikk mange store skader i beina.

Krystle Campbell, Lun Lingzi og Martin Richard døde da to bomber eksploderte nær mållinjen, mens politimannen Sean Collier ble drept noen dager senere under jakten på gjerningsmennene.

De skyldige

Politiet er overbevist om at Dzjokhar Tsarnajev (20) sammen med storebror Tamerlan Tsarnajev (27) planla og utførte bombeaksjonen.

Jakten på brødrene pågikk i fire dager. De ble innhentet i Watertown og havnet i en intens skuddveksling med politiet natt til 19. april.

Tamerlan, som ble truffet av flere skudd, hadde selv gått tom for ammunisjon og ble overmannet av politiet. Lillebror Dzjokhar, som hadde forskanset seg i en Mercedes SUV, ga full gass og kjørte over sin egen bror i det desperate fluktforsøket.

Tamerlan døde av skuddskadene og påkjørselen, mens broren kom seg midlertidig unna.

Men påfølgende kveld, ikke langt unna, oppdaget en i nabolaget at noen hadde kneppet opp presenningen på båten han hadde i opplag i hagen. I båten oppdaget han en blodig kropp.

Minutter senere var politiet på plass, og han ble pågrepet.

Wednesday, November 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments