Raser mot Jostein Pedersens Utøya-kommentar

(Dagbladet): Mange har sterke meninger om årest MGP-finalister, inkludert de norske avisenes anmeldere.

Eks MGP-general Jostein Pedersen er kulturansvarlig i Helgeland Arbeiderblad, og har også vurdert årets finalelåter.

Og han er ikke nådig i sin kritikk, spesielt ikke mot Mos låt «Heal».

- Har profilert seg som Utøya-overlevende

Han gir låta terningkast 1, og skriver:

«Nå må Mo til pers. Dette er et makkverk av en sang som har stjålet mer enn godt er fra Russlands vinner i 2008, «Believe» med Dima Bilan. Mo synger overdrevent og pretensiøst uten hensyn til tekst og melodi. Han har profilert seg som Utøya-overlevende. Derfor er hva som ligner maskingeværlyd i refrengene særdeles kynisk og vulgært. Fy Mo! Fy NRK!».

Nå reagerer mange på Pedersens kritikk av Utøya-overlevende Mo.

«Eks MGP-kommentator Jostein Pedersen leverer den mest skammelige anm jeg har lest!», skriver Øivind Holthe. Holthe har gitt ut boka «Tanker fra sal 250», som omhandlet hans tanker fra rettsaken mot Anders Behring Breivik.

- Som en kniv i hjertet

TV 2-profilen Klaus Sonstad reagerer også.

«Jostein Pedersen skriver at mo har «profilert seg som Utøya-overlevende». Ikke et slag under beltestedet, mer som en kniv i hjertet», skriver han.

«Gratulerer Jostein Pedersen, med årets mest usmakelige kommentar,» skriver Rune Bjugan.

MGP-ansvarlig i NRK, Stian Malme, sier til Dagbladet at han nå fokuserer på de gode finale-opptredende, og ikke hva anmelderne mener.

- Josteins meninger er ikke alltid i takt med folkets meninger. Dette får Jostein stå for selv, og så får vi glede oss over de fantastiske opptredene i Oslo spektrum i kveld, sier han, og legger til:

- Jeg syns Mo gjorde en fantastisk jobb i kveld, og det gjorde alle de andre deltakerne også.

- Hvis noen føler seg støtt, så beklager jeg

Jostein Pedersen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser, men sjefredaktør i Helgeland Arbeiderblad Petter Stocke-Nicolaisen, sier til Dagbladet at det hverken var avisas eller Pedersens hensikt å såre noen med anmeldelsen.

- Hvis noen føler seg støtt av anmeldelsen, så beklager jeg det. Det tror jeg heller ikke var Josteins hensikt. Han har markert seg, og markerer seg fremdeles, som en tydelig kulturkommentator, med MGP som et av sine spesialfelt. Helgeland Arbeiderblad er stolt av å ha en slik medarbeider i huset, sier han.

- Hva tenker du om at så mange har reagert på kommentaren om Utøya?

- Han har ikke kommentert Utøya, men musikken, og at han opplevde det som vulgært å legge til en maskingæverlyd i sangen. Det er en musikkanmelders oppgave, og privilegium, å sette låtene inn i en kontekst, og det er det han har gjort her.

- Kommer dere til å beklage anmeldelsen på noen måte?

- Anmeldelsen ligger både på nettsida vår og er trygt trykket i avisa. Men jeg understreker igjen at om noen føler seg såra, så beklager jeg selvfølgelig det. Jeg tror ikke det er Josteins hensikt å såre noen, og det i alle fall ikke vår hensikt som avis å såre noen.

Dagbladet har vært i kontakt med Mos presseansvarlige, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Sunday, March 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments