Putins MC-venner på plass på Krimhalvøya

SEVASTOPOL/OSLO (Dagbladet): Vladmir Putin har kjørt Harley-Davidson sammen med dem og omtalt dem som sine brødre.

Nå har den russiske MC-klubben Nochniye Volki, eller «Nattulvene», ankommet Krimhalvøya for å støtte sine likesinnede. Deres likesinnede er pro-russiske demonstranter og separatister.

Pro-russiske

Nattulvene ledes av Alexander Zaldostanov, som går under kallenavnet «Kirurgen». Det antas at Zaldonov står nært president Putin.

Han forteller at klubben er motstandere til Ukrainas nye makthavere i Kiev, og deres planer om tettere integrering med EU.

- Det organiseres en noe kalt «Den russiske våren». Vi vil kjøre gjennom hele den østlige delen av Ukraina, sier Zaldostanov til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Zaldostanov sier at MC-klubben planlegger å bistå med «humanitær bistand» til befolkningen på Krimhalvøya.

- Uberegnelige

Den svenske forfatteren Lars Gyllenhaal er ekspert på de russiske militære styrkene, og forteller at MC-klubben kan være en uberegnelig faktor i maktkampen på Krimhalvøya.

- De er ekstremt pro-russiske og behover ikke følge militære regler, sier Gyllenhaal til Aftonbladet.

- De er en ny brikke i denne situasjonen. Utenom at vi har statlige aktører, har vi nå en MC-klubb med direkte bånd til president Putin. Det er veldig alvorlig at disse svært nasjonalistiske og uberegelige aktørene har involvert seg, mener han.

Saturday, March 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments