Publikum gispet hver gang Ødegaard sto for magi

Strømsgodset – Sogndal 1-1

DRAMMEN (Dagbladet): Sogndal hjemme skulle på forhånd være grei skuring for et Strømsgodset på medaljejakt. Men kampen inneholdt et ikke uvesentlig moment til:

Oppmerksomheten rundt Martin Ødegaard (15).

Godsets offensive midtbanespiller jages visstnok av «alle» storklubber i Europa. Lørdag ettermiddag hadde speidere fra blant annet Barcelona, Bayern München og Everton meldt sin ankomst.

De fikk se en Ødegaard som var på banen i 65 minutter da lagene spilte uavgjort 1-1.

15-åringen var ikke innblandet i Godsets scoring. Men, ja: Det var mulig å se at gutten har noe mer enn en gjennomsnittlig norsk fotballspiller.

Hver gang han sto for magi – eller antydning til magi – gikk det et gisp gjennom publikum.

Verbalt er han like nøktern som vanlig også etter dagens kamp:

- Nei, det er samme fokus til hver kamp uansett hvem som sitter på tribunen. Det er ikke noen forskjell fra andre kamper, sier unggutten til C More Fotball.

Pisket opp stemningen

Trener David Nielsen har gjort det til vane at han før kampen løper bort til supporterne bak det ene målet og pisker dem opp.

Så også i ettermiddag. Drøye 7000 tilskuere hadde løst billett på Marienlyst.

De fikk se et hjemmelag som presset på fra start. Den første store sjansen kom etter åtte minutter. Lars Christopher Vilsvik sto for en flott bakromspasning til Gustav Mendonca Wikheim, som – dessverre for Godset – ikke klarte å omsette muligheten til mål.

Allerede tre minutter seinere fikk Godset betalt. Denne gang slo Vilsvik en ny, fantastisk pasning til Marvin Ogunjimi. Belgieren feilet ikke, og skjøt ballen mellom beina på Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Sjokkerende

1-0 til pause var fortjent.

Men hva med Martin Ødegaard?

Han var god og småfiks når han hadde ballen. Men Sogndal-spillerne hadde bestemt seg for ikke å gi ham noe gratis.

Til dels var de også ufine. Ett eksempel: Etter 24 minutter løp Ødegaard i angrep sammen med resten av Godset-spillerne. I midtsirkelen tok Helge Haugen tak i skulderen til Ødegaard, noe som hindret ham i å være med i angrep.

Det var rett og slett en sjokkerende manøver av Haugen!

Terror

Andre omgang startet forsiktig, med et lite overtak til Strømsgodset. Det mest dramatiske var tre-fire vepser som herjet i området rundt pressetribunen, og terroriserte folk.

Noen meter bortenfor satt de to fetterne Jostein Flo og Håvard Flo, som representanter for hver sin klubb. På dette tidspunktet av kampen hadde Strømsgodset-Jostein mest grunn til å være fornøyd.

Den første store sjansen kom 12 minutter ut i omgangen, der et angrep ble rullet opp på venstresida – startet av Ødegaard. Ballen rullet inn foran mål, men på bakerste stolpe skjøt Flamur Kastrati utenfor.

Byttet ut

Martin Ødegaard ble byttet ut 20 minutter ut i andre omgang, og erstattet med Bassel Jradi. I store perioder holdt han seg til hofta. Muligens hadde byttet noe med dette å gjøre.

Så lenge det bare sto 1-0 var det spenning i kampen. Og sju minutter før slutt kom utlikningen.

Angrepet startet med et langt oppspill fra keeper Dyngeland Til slutt havnet ballen hos Tom Søderberg, som utliknet.

Dette var slett ikke i planen til Godset. Hjemmelaget klarte ikke å svare.

Dermed ble det 1-1 i Drammen. Og Molde kan rykke ytterligere ifra i gullkampen.