Politirazzia hjemme hos Sachenbacher-Stehle

Kosttilskudd er årsaken til at den tyske skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle testet positivt for doping.

Tysklands idrettsforbund og olympiske komité (DOSB) holdt lørdag pressekonferanse. Der avkreftet generalsekretær Michael Vesper at de har hørt om flere positive prøver fra tyske utøvere, slik blant annet Deutsche Welle har spekulert i.

Samtidig blir det bekreftet at tysk politi har undersøkt Sachenbacher-Stehles hjem i Sør-Tyskland. Etterforskere i Bayern har også vært på plass i tyskernes skiskytterkvarter i Ruhpolding. Ingen mistenkelig ting ble funnet.

Advarer

Vesper fortalte på lørdagens pressekonferanse at DOSB advarer mot kosttilskudd, blant annet på grunn av risikoen forbundet med dem, selv om de ikke er forbudt. Vesper var likevel tydelig på at det har vært et betydelig brudd på konkurransereglene og la til at de ikke hadde ventet slik «uaktsomhet og brudd på alle regler».

Det ble påpekt at skiskytterjenta ikke hadde fått kosttilskuddene av Tysklands OL-team, men fra en mentaltrener utenfor det tyske laget, melder TV 2. Det er uklart hvor mange tyske utøvere som benytter seg av kosttilskudd.

Diskvalifisert

Ifølge IOK testet Sachenbacher-Stehle positivt for metylhexanamin. Det er et sentralstimulerende middel som finnes i blant annet nesespray, og hvor effekten kan minne om efedrin eller adrenalin. Middelet er kun dopingklassifisert under konkurranse, men flere eliteutøvere er blitt utestengt for bruk av det, opplyser nyhetsbyrået TT.

IOK melder videre at Sachenbacher-Stehle er blitt diskvalifisert fra fellesstarten og blandet stafett under Sotsji-OL. Det var stor medieinteresse da DOSB snakket ut om dopingavsløringen.

- Vi skulle gjerne vært foruten dette, sa Vesper.

(NTB)

Saturday, February 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments