Politimann skutt med hagle politiet forbereder aksjon

(Dagbladet): Politiet ble tilkalt til et legekontor på Vinstra i forbindelse med en person som var inne til konsultasjon.

Helsepersonellet reagerte på mannens oppførsel. Da politipatruljen ankom kontoret, hadde mannen dratt. Patruljen kjørte rundt i området for å prøve å lokalisere mannen og fant ham etter en times tid.

Da politiet forsøkte å komme i kontakt med politiet, ble en politimannen skutt med hagle.

Sykehuset Innlandet HF opplyser at politimannen først ble sendt til Lillehammer sykehus. Tilstanden er stabil, men skadeomfanget er foreløpig uavklart. Mannen er nå sendt videre til Ullevål sykehus i Oslo.

Politiet betrakter gjerningsmannen som svært farlig. Han er på frifot og politiet antar at han kan være bevæpnet, sier politistasjonssjef i Lillehammer Bjørn Bergundhaugen til Dagbladet.

- Alle tilgjengelige ressurser

Minst tolv politimenn skal nå ha omringet huset til den antatte gjerningsmannen, men det er uvisst om mannen er til stede.

Politiet anmoder folk om å holde seg inne bak låst dør. Politiet opplyser om at de må informeres straks det observeres noe mistenkelig.

– Politiet bruker alle tilgjengelige ressurser på å finne mannen nå. Beredskapstroppen bistår i arbeidet, opplyser Bergundhaugen.

Gudbrandsdalen politidistrikt informerer om at de kommer med ytterligere informasjon så snart det er mulig.

Beskrives slik

Politiet kjenner til mannen fra før, man han har ikke vært knyttet til forhold av lignende alvorlighetsgrad. Han er fra, og bosatt, i Midt-Gudbrandsdal.

Den antatte gjerningsmannen er 69 år gammel og rundt 180 centimeter høy. Han er slank, har lyst blondt hår og skal være iført mørk, kort jakke, og mørk dongeribukse.

- Dessverre er det ikke mulig å bruke politihelikopteret på grunn av været, sier Bergundhaugen.

Det lokale politiet får bistand fra utrykningsenheten i politiet på Lillehammer. Politiets beredskapstropp i Oslo er også varslet og ankom ifølge Gudbrandsdølen Dagningen Vinstra rett etter midnatt.

Dagbladet oppdaterer saken.

Thursday, November 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments