Politileder Eirik Jensen pågrepet i stor narko-sak. Fengslet med full isolasjon

(Dagbladet): Politioverbetjent Eirik Jensen (56) er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon, etter at han ble siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en større narkotikasak.

Det melder VG tirsdag.

56-åringen har i mange år vært en av de mest betrodde politifolkene i hovedstaden, og har de siste månedene jobbet som rådgiver i staben til politimester Hans Sverre Sjøvold.

- Fryktelig trist

Oslo politidistrikt bekrefter i ettermiddag at Jensen i går kveld ble pågrepet av Spesialenheten for politisaker.

- Dette er meget alvorlig, og fryktelig trist, sier politimester Sjøvold i en pressemelding.

Jensen, som har jobbet i politidistriktet siden slutten av 70-tallet, nekter straffskyld.

Ifølge forsvarer Jens-Ove Hagen har Jensen ikke fått vite hva han er siktet for.

- Han benekter straffskyld. Problemet er at han ikke vet konkret hva han er siktet for. Det er en veldig vag siktelse. Han ønsker å bli konfrontert med kontrete ting, slik at han kan forsvare seg, sier Hagen til Dagbladet.

De to har snakket sammen tirsdag kveld.

- Han sier han er fortvilet. Han blir ikke mindre fortvilet når han i tillegg sitter isolert 24 timer i døgnet, sier forsvareren.

Jensen ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører og kjennelsen er unntatt offentlighet, ifølge VG.

56-åringens forsvarer var til stede under fengslingsmøtet i retten. Han bekrefter til NRK at Jensen holdes i full isolasjon, og ikke har fått innsyn i dokumentene i sin egen sak.

Etter narkosak

Han skal ha sittet på en glattcelle i Bærum politistasjon i Sandvika natt til tirsdag.

Til NRK forteller Liv Øien i Spesialenheten at de mener det er skjellig grunn til mistanke om at Jensen er involvert i grov korrupsjon.

– Saken er høyt prioritert og vi anser den som alvorlig. Vi har iverksatt en større etterforskning som innebærer både tekniske og taktiske undersøkelser, sier hun til kanalen.

I narkotikasaken politilederen skal være pågrepet i forbindelse med, er en annen mann i 40-åra siktet. Den saken har allerede vært under etterforskning i flere uker.

NRK skriver at journalister allerede hadde satt seg på tilhørerbenken da de ble bedt om å forlate lokalet tirsdag formiddag, før retten ble satt for lukkede dører.

Jensen var mest profilert som leder for gjengprosjektet ved Seksjon for organisert kriminalitet som ble opprettet etter skuddvekslingen mellom B-gjengen og Young Guns midt i folkemengden på Aker Brygge i 2006.

Politilederen er også ekspert på Hells Angels og Bandidos og har i en årrekke vært sentral i arbeidet med å unngå voldelige sammenstøt mellom de største MC-gjengene.

Forsvarer Jens-Ove Hagen sier til Dagbladet at han snart vil be om at noe gjøres, slik at Jensen får vite hva han beskyldes for.

- Det er ikke mye vi får gjort, så lenge vi ikke får presentert konkrete beskyldninger. Det er Spesialenheten som driver etterforskningen, men hvis ikke det blir gjort avhør i løpet av rimelig framtid, så får vi se om ikke vi må be om det selv, sier Hagen til Dagbladet.

Tuesday, February 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments