Politiet kommer nå med siste nytt: To skutt i natt, vi skjøt ikke et eneste skudd

FERGUSON (Dagbladet): Det var nok ei urolig natt i Ferguson i Missouri i natt, etter at en politi mann for halvannen uke siden skjøt og drepte den ubevæpnede afroamerikanske Michael Brown.

- Det er ikke fredelige demonstranter som kaster molotov-coctails og skyter med våpen. Dette er ikke noe demonstranter gjør, men voldelige kriminelle, sier politikaptein Ron Johnson.

31 personer er arrestert så langt i natt, og to personer skutt. Det har vært minst to branner, og flere skuddløsninger. To våpen er beslaglagt.

- Men politiet har ikke avfyrt ett eneste skudd, sier Johnson på en pressekonferanse.

Johnson hyller de fredelige demonstrantene og oppfordrer dem til å ta til gatene og la sine stemmer bli hørt. Samtidig advarer han mot de voldelige elementene som ifølge politiet har blandet seg med demonstrantene og skapt voldelige situasjoner de siste dagene.

Han beskriver livsfarlige situasjoner også i natt, der både politimenn, barn og andre sivile har havnet i skuddlinjen der maskerte elementer har avfyrt våpen både på gata og innendørs i boligkomplekser. Bråket i natt skal ha startet ved midnatt.

Det amerikanske heimevernet rullet i natt inn med militære kjøretøyer for å bistå politiet i den stadig mer eksplosive situasjonen. Ved 6-tida norsk tid kom det til sammenstøt og politiet nølte ikke med å bruke tåregass mot demonstrantene.

Politiet bekreftet også at to demonstranter er skutt, men hadde i natt få detaljer om hendelsen, annet enn at det ikke var politiet som skjøt.

Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, August 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments