Politiet advarer mot tak som løsner

(Dagbladet): Vinden og har skapt problemer i deler av Norge i natt. I Sarpsborg er et tak på en stor bygning i ferd med å rase av.

- Det er en bygning i Sverresgate der det har blåst av deler av et tak. Først fikk vi  melding om takplater som er blåst av, men nå er hele taket i ferd med å rase, sier operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt til Dagbladet ved 05:15-tida.

- Dette er midt inne i et tettbydg område og vi ber folk i nærheten holde seg unna og innendørs, sier Horne.

Sikrer stedet

Flere parkerte biler ble skadd. Veiene i området ble sperret av ved femtida, og folk blir bedt om å holde seg borte på grunn av fare for fallende gjenstander.

- Nå er det brannvesenet som tar seg av taket. Vi skal sikre stedet, sier Horne.

Ellers kan operasjonslederen melde om trær og lysmaster som har rast i Østfold.

Juletrær

Både Mesta, politiet og brann- og redningssentralen har hatt en travel natt. En mengde trær har ramlet ned i veibanen forskjellige steder i både Østfold, Vestfold og Telemark. På fylkesvei 29 Løkenveien lå den en strømførende ledning på bakken. En bil vannplanet på E6 ved Skedsmovollen.

I Larvik har brannvesenet vært ute for å sikre juletreet på Torget. Der ble det også meldt om et tak som var i ferd med å løsne i Dronningens gate, som ble sikret av brannvesenet ved firetida i natt. I Hordaland meldes om flere oversvømmelser.

- Det har vært mange meldinger. Vi har fått over 20 melding som vi kan kalle naturskader. Trær har rast ned over veier og forårsaket litt trøbbel. Vi har oså fått meldinger om et juletre, og en trampoline som har blåst ut i en vei. Men alt er under kontroll nå. Vi har ikke meldinger om noen personskader, sier operasjonsleder Kjetil Inndal i Vestfold Politidistrikt til Dagbladet rundt klokka 05.20.

På Langbrygga i Arendal blåste bord og stoler inn et vindu. Politiet i Vestfold ber båteiere om å sjekke båtene sine etter uværet.

En lysmast lå over veien på E18 ved Kjellstad i Søndre Buskerud. Og politiet i Telemark lurer på hvem som har mistet trampolina si i Langesund. Den har trampolert seg selv og står nå midt i veien ved Skjærgården hotell.

I Oslo forteller politiet om en relativt rolig natt.

- Det meste har handlet om vind og vann. Det er noen reklameskilt og trafikkskilt som har blåst ned, men ingen dramatikk. Det er ingen personskader. Vi registerer at det er mye vann i veibanen og vi oppfordrer folk til å kjøre forsiokktig, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo Politidistrikt til Dagbladet.

I Arendal feide stoler og bord inn igjennom vinduene i en restaurant i Langbryggen. Uteserveringen er stengt, fastslo Agder politidistrikt, ifølge NTB.

Til fjords hadde Redningsselskapet sitt fulle hyre med å berge verdier ved Dronningen på Bygdøy i Oslo.

Wednesday, December 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments