Peter (26) konverterte til islam i fangenskap nå hevder IS å ha drept ham

(Dagbladet/NTB): Den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig er drept av Den islamske staten (IS), hevder opprørsgruppa i en ny video ifølge AFP.

På videoen står en maskert opprører ved et hode og hevder han har halshogd Kassig.

Hjelpearbeider

Kassig reiste til Midtøsten som hjelpearbeider. Kassig ble i begynnelsen av oktober vist frem på en IS-video og truet med henrettelse.

Videoen, som ble lagt ut på internett, viste først henrettelsen av det britiske gisselet Alan Henning. Deretter ble Kassig vist frem som den neste IS truet me då ta livet av. 

Kassigs familie ønsket først ingen publisitet rundt bortføringen. Først da han dukket opp i en video som viste drapet på den britiske hjelpearbeideren Alan Henning i begynnelsen av oktober, lot familien seg intervjue.

Kassig, fra den amerikanske delstaten Indiana, truet med å bli henrettelse dersom den USA-ledede koalisjonen ikke stanset sine bombeangrep i Syria og Irak. Han ble tatt til gissel i 2013. 

USA startet sine angrep mot IS i Irak i august, etter å ha blitt bedt om hjelp fra den irakiske regjeringen. I slutten av september utvidet USA operasjonen sammen med arabiske land til å omfatte IS i Syria.

Krigsveteran

Kassig, som noen medier sier er 24 år gammel, andre 26 år, har tidligere tjent i den amerikanske hæren, ifølge Washington Post og flere medier.

Han var infanterist fra juni 2006 til september 2007, og har avtjent tjeneste i Irak. Han ble ifølge CNN «ærefullt utskrevet» av militæret av medisinske grunner, og reiste hjem til USA for å studere.

I 2010 tok han fri fra studiene og begynte på sin medisinske sertifisering. Deretter reiste han tilbake til Midtøsten.

Konverterte til islam

Ifølge Washington Post startet Kassig i 2012 et lite medisinsk firma i Tyrkia kjent som SERA, med hovedkvarter i Gaziantep. 
Byen ligger nær den syriske grensa, og er en stasjon for hjelpearbeidere og journalister. 

Kassig var også ansatt ved et britisk firma som tilbyr sikkerhet, rådgivning og opplæring for personer som planlegger å dra til krigssoner, ifølge Kassigs LinkedIn-profil. 

Foreldrene har ønsket at han skulle omtales med sitt nye navn, Abdul-Rahman Kassig. Kassigs familie sier at han skal ha konvertert til islam mens han har blitt holdt som gissel, skriver CNN. 

Det kan se ut til å ha vært til liten nytte. 

Sunday, November 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments