Pave Frans advarer mot at prester kan bli «små monstre»


(Dagbladet): Pave Frans advarte mot at prester kan ende opp som «små monstre» dersom de ikke blir opplært på riktig måte som prestekandidater, melder nyhetsbyrået AP.

Advarselen skal han ha kommet med under et lukket møte med 120 religiøse ledere 29. november.

Populær pave

Møtet blir meldt om av jesuitt-bladet La Civilta Cattolica. Ifølge bladet oppfordret han dem til å «vekke verden» med sitt arbeid, spesielt arbeidet rettet mot fattige.

Pave Frans har selv blitt svært populær på rekordtid, og ble kåret til «Årets Person» i 2013 av Time Magazine. Han er også regnet som tre ganger så populær som sin forgjenger.

Over 6,6 millioner mennesker deltok på begivenheter med pave Frans i Vatikanet fra han ble valgt i mars og til årsskiftet. Det er nesten tre ganger så mange som pave Benedikt klarte å trekke gjennom hele 2012.

- Små monstre

Under det lukkede møtet i november i fjor sa han at opplæringen av prester må være et «kunstverk og ikke en politiaksjon».

- Vi må forme deres hjerter. Hvis ikke lager vi små monstre. Og så vil disse små monstrene forme Guds folk. Dette gir meg virkelig gåsehud, blir han sitert på i magasinet.

Paven advarte også mot å akseptere personer som kan ha vært involvert i seksuelle overgrep eller liknende.

Pave Frans skal ha vist til sin forgjengers strenge holdning til prester som begår seksuelle overgrep.

- Jeg snakker ikke om folk som anerkjenner at de er syndere. Vi er alle syndere, men vi er ikke alle korrupte.

Talte om fred på nyttårsaften

Under nyttårstalen kom den nye paven med en dypfølt appell om fred i verden. Paven tok sitt navn fra Frans av Assisi, helgenen som mer enn noen annen symboliserer fred og ydmykhet.

- Hva i all verden er det som skjer i menneskenes hjerter? Hva i all verden er det som skjer i menneskehetens hjerter? sa han i talen på dagen da den katolske kirken feirer sin fredsdag.

- Det er på tide å stanse opp, sa han idet han fravek den forhåndsutsendte taleteksten.

Saturday, January 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments