Pappa Northug på svensk tv: Vi skammer oss litt

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): OL har ikke blitt helt slik Petter Northug så for seg på forhånd. Så langt har det ikke blitt noen medaljer på 28-åringen, og klokka åtte i morgen tidlig går startskuddet for den siste muligheten. Herrenes femmil.

- Skammer oss litt

I den anledning gjestet pappa John Northug svenske TV3s OL-studio, og ikke helt overraskende ble ordkrigen med svenskene raskt tema. På spørsmål om han og mamma May noen gang skammet seg litt over utspillene, var svaret tvetydig.

- Absolutt. Vi sitter jo og skammer oss litt, sier han ifølge svenske Expressen, før han fortsetter.

- Det er kanskje ikke riktig sånn at vi skammer oss, men iblant tenker man «det der burde du ikke sagt». Hans «offisielle» versjon er jo ikke noe vi fokuserer på. Det viktigste for oss er hverdagsmennesket Petter, sier han.

Ikke skienes skyld

John Northug sier videre at skiene ikke er noe Petter kan skylde for mye på under lekene. Det er heller formen det har skrantet på, men tror han nå er i anmarsj.

- Han kom inn i mesterskapet uten det beste grunnlaget, men det har blitt bedre og bedre. Vi tror han har funnet formen nå. Han er positiv glad og munter, og det er et godt tegn, sier han.

Så gjenstår det å se om Petters gode humør er nok til å hindre at han går gjennom sitt første mesterskap på seniornivå uten medalje. Han regnes så absolutt blant outsiderne, men Dario Cologna og Alexander Legkov må nok finne seg i å bære de største favorittstemplene.

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments