OSSE: Flyvrakrestene er tuklet med

Det sier talsmann Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) Michael Bociurkiw  til BBC, ifølge NTB.

Observatørene har vært i Ukraina siden april. De var de første internasjonale observatørene som kom til stedet der Malaysia Airlines-flyet styrtet torsdag forrige uke.

Bevismateriale

Flere dager senere fikk internasjonale fly- og identifiseringseksperter tilgang til området. Mange har fryktet at de prorussiske separatistene som kontrollerer området, kan ha endret bevismateriale i tiden mellom flystyrten og ekspertenes ankomst.

Ukraina og flere vestlige land sier flyet ble skutt ned, trolig av en bakke-til-luft-rakett som de prorussiske separatistene i området skal ha fått fra Russland. Russland på sin side har antydet at ukrainske styrker har skylden for flyulykken.

Svarte bokser

Mandag kveld overleverte de prorussiske separatistene ferdsskriveren og taleregistratoren – de såkalte svarte boksene – til malaysiske myndigheter. De malaysiske granskerne sier de svarte boksene ser ut til å være i god behold.

Den australske statsministeren Tony Abbott sier ifølge Sky News at bevismateriale kan ha blitt tuklet med i en industriell skala.

- Lang veg å gå

- Det er fremdeles en lang veg å gå. Etter det kriminelle kommer tildekningen, sier Abbott.

Den russiske ambassadøren til Malaysia, Lyudmila Vorobyeva, har sagt på en pressekonferanse at opprørerne ikke stoler på regjeringen i Kiev og at det skal være årsaken til at de har vært tilbakeholdne med å overlevere sine funn, inkludert de svarte boksene. 

OSSE sier tirsdag at de forlenger mandatet i Ukraina med et halvt år.

Tuesday, July 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments