Oslos ukjente matvareprins siktet for svarte millioner

- Hele politiets siktelse er feil, det er ikke grunnlag for dette. Når  det gjelder utleieseksjonene i skattesaken er jeg stort sett enig med Skatt Øst, men resten skal vi nå gå grundig gjennom. Skatt Øst har brukt fire år på dette. Da må vi få bruke noen månder til å gjennomgå det med nye revisorer, regnskapsførere og advokater. Jeg har forstått det på revisoren som at disse beløpene kommer til å bli mye mindre når vi får ryddet opp, sier Sajjad Hussain til Dagbladet.

Han mener forbruksberegningene skattegranskerne har brukt, ikke tar høyde for at han har et mer moderat forbruk en den jevne nordmann.

- Det er veldig stor forskjell på om de har beregnet ut fra vanlig forbruk for en nordmenn eller en pakistaner. Jeg trenger for eksempel ikke gå på restaurant eller ut og drikke på byen hele tida. Og i den perioden de snakker om var jeg faktisk fattig, sier 36-åringen

- Hva med de dyre bilene og de andre verdiene Skattekrim peker på?

- Jeg har alltid hatt dyre biler. De er fullt belånt, og det er flere av eiendommene også.

Lime-sjefen mener blant annet at Skattekrims beregninger av svart arbeidskraft basert på butikkenes åpningstider og grunnbemanning ikke tar høyde for at han selv skal ha jobbet 14-18 timer daglig.

- I tillegg har folk i familien jobbet gratis. Det er ikke grunnlag for å kalle dette svart arbeid. Dessuten er det dokumentert at vi har betalt skatter og avgifter og hatt vanlige, lønnede ansatte, sier Hussan.

Han nekter for at blant annet store mengder tobakksvarer har blitt omsatt svart.

- Det er svinn, svinn, svinn og ingenting annet. Det eneste dumme vi har gjort er å ikke anmelde tyverier fra kunder og ansatte. Som de fleste dagligvarebutikker gjør, bare kaster vi ut ansatte som stjeler i stedet for å anmelde, siden alt blir henlagt likevel, sier Hussain.

Hussain bekrefter at han har solgt eller prøvd å selge verdier mens skattesaken pågikk, men avviser at intensjonen var å unndra dem for heftelser.

- Skattesaken var glemt fra min side, den starta jo helt tilbake i 2010. I fjor solgte jeg to eieindommer og i noen andre har det vært inngått kjøpekontrakter. Jeg skulle bruke pengene til å investere mer i Lime og blant annet opprette eget grossistledd, sier butikkgründeren.

Selve heftelsene vil bli tema i et rettsmøte seinere i vår.

Hussain understreker at det ikke er dokumentert lignende forhold som i skattesaken ved Lime-butikkene.

- Dette var fra min tid med butikker under Norgesgruppen. I Lime har vi hatt alle offentlige etater på besøk og har ikke fått noen bøter eller noe slikt.

- Hvilken effekt har den negative oppmerksomheten rundt denne saken for Lime-kjeden?

- Jeg er vant med det nå. Lime har vært i media siden oppstarten for to år siden. Jeg vet om flere andre butikker i de store kjedene der ting ikke er som det skal, men de er under de paraplyene og får ikke noe oppmerksomhet, sier Hussanin.

Tuesday, April 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments