Oslo-advokat siktet for menneskehandel

(Dagbladet): En etablert advokat i 30-åra er blant de siktede etter at minst 18 personer i dag ble pågrepet i en samordnet aksjon mot nettverket bak butikkjeden Lime Minipris.

Både på advokatkontoret i Oslo der mannen er sentral og hjemme i huset hans i Bærum ble det i formiddag gjort omfattende ransakinger, der politiet tok med seg både dokumenter og elektroniske lagringsmedier.

Fra advokatkontoret ble det i ettermiddag båret ut kassevis med beslag.

Etter det Dagbladet erfarer er advokaten siktet for grov menneskehandel eller medvirkning til dette – i likhet med ni av de andre siktede.

Knyttes til ulovlige arbeidere

Mannens påståtte rolle skal blant annet ha verdt å håndtere utfordringer rundt ulovlige arbeidere mest mulig smidig på oppdrag fra Lime-toppene. Politiet jobber ut fra at mange av arbeiderne har vært utsatt for utnytting, tvang eller trusler.

Det er uklart om politiet også knytter ham til annen omfattende økonomisk kriminalitet som dagligvare-sjefene i Lime-systemet skal ha stått bak.

Advokaten har den siste tida blant annet vært oppnevnt som forsvarer i store straffesaker, men profilerer seg også som ekspert på arbeidsrett og kontraktsrett.

Det var i 08.30-tida i dag at flere politifolk tok seg inn i advokatens bolig i Bærum. Noe seinere gikk også mannskaper fra politiet og andre etater inn i advokatkontoret midt i Oslo sentrum der også en rekke andre jurister har arbeidsplass.

Totalt deltok 280 politifolk, tollere, skattekrimgranskere og andre bistandsetater i aksjonen som i morges startet med koordinerte pågripelser på nærmere 15 forskjellige boligadresser.

Så gikk politiet til aksjon mot samtlige av Lime-kjedens rundt 30 filialer.

Dagbladet.no kommer med mer. 

Tuesday, September 9th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments