- Oppunder jul var det beintøft

(Dagbladet): I kveld er det duket for premiere av «Norske Talenter» på TV 2. I årets talentjakt har Mia Gundersen (52) fått selskap av tre nye ansikter – Omer Bhatti (27), Lisa Tønne (36) og Bjarte Hjelmeland (43).

Sistnevnte flyttet i fjor tilbake til Oslo, etter fire år som teatersjef i Bergen. De siste månedene har han hatt det svært travelt med sin egen forestilling «Gu Kor Gøy». Nesten litt for travelt.

- Var beintøft

- Jeg jobber fryktelig mye for tiden. Jeg instruerer også en forestilling på Oslo Nye Teater, så det er slalomkjøring mellom tre store prosjekter, sier Hjelmeland til Dagbladet.

Til tider er 43-åringen bekymret for at han skal kjøre seg selv for hardt, og tenker noen ganger at han kanskje burde begynne å roe litt ned.

- I perioder gjør jeg det. Oppunder jul var det beintøft, for da var jeg bare på jobb eller sov. Og til og med da jeg sov, var jeg gjerne på reise til en jobb. Det er ikke bra, sier han. 

All jobbingen går imidlertid ikke utover forholdet til kjæresten Terje Stensland. Stensland er nemlig produsent for Hjelmelands forestilling, og dermed ser de mye til hverandre.

- Vi har dette som vårt felles prosjekt, og det gjør at vi får sett en god del til hverandre. Bare det at man drar hjem og sover samme sted, er en veldig stor forskjell fra de fire årene jeg var i Bergen og han var her.

Nå er bergenseren klar for å ta fatt på sin nye jobb som talentdommer.

- Jeg føler at jeg har vært litt i sånne type settinger før, fordi jeg har valgt ut folk jeg skal ha med i teaterstykker og vært teatersjef. Så jeg er ganske trygg på å bedømme de fleste stilarter og sjangre, men så lener jeg meg litt på Omer når det gjelder det dansemessige, da.

Trodde hun var ferdig

Til tross for at han stoler på sine dommerferdigheter, er Hjelmeland glad for at Mia Gundersen sitter rett ved siden av ham.

- Hun er jo «mor-Norske Talenter». Vi andre er barna hennes, som små geitekillinger på marken. Det er veldig godt å ha en med hennes erfaring. Mia er også streng, fordi hun vet hvor lista ligger og hvor den bør ligge. Men jeg prøver å være ganske streng selv. Det er jo en konkurranse, sier han til Dagbladet.

Gundersen trodde på sin side at forrige «Norske Talenter»-sesong skulle bli hennes siste.

- Jeg trodde gjerne at nå var min tur også kommet, men så fikk jeg tilbudet, og jeg kunne, så det synes jeg var veldig gøy, sier hun til Dagbladet.

- Siden du har vært med så lenge, blir du sjefen i panelet?

- Ja, sjefsbitchen! Nei, gud, det passer meg ikke. De andre kan lene seg på meg hvis de ønsker det, men de skal jo gjøre jobben sin på sin måte, sier Gundersen og ler.

Friday, January 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments