- Olympisk vei, sprit og kongefest var uaktuelt. Vi skulle busse IOC

(Dagbladet): Med et reklamemerke for ungdoms-OL i 2016 på Lillehammer solid festet til venstre jakkeslag, er idrettspresident Børre Rognlien skuffet over at den aldri vil få selskap av en offisiell Oslo2022-nål.

Da Høyres stortingsgruppe i kveld bestemte seg for å stoppe søknadsprosessen, var nederlaget klart.

Ville aldri godtatt IOC-krav

Nå tror Rognlien at Høyre-gruppa kan ha blitt påvirket av negative oppslag i media om hva IOC ønsket av luksusgoder under et OL i Oslo.

- Jeg tror Høyres stortingsgruppe har hatt flertall for Oslo-OL i 2022 helt fram til de siste dagene, men med en delt gruppe fant ikke grunnlag for å fullføre løpet og sende søknaden til videre til behandling i stortinget, sier Rognlien.

Om det var krav og ønsker fra IOC som felte Oslo-OL, er Rognlien villig til å ta kritikk. For IOC ville aldri fått vilja si, skal vi tro Rognlien.

- Vi må nok ta på vår egen kappe, at vi ikke har gått bredt nok ut og forklart at de punktene i IOC-manualene er utdaterte, og  helt uaktuelle for 2022. De manualene oppgraderes nå av president i IOC, Thomas Bach. Altså, vi hadde planer om å kjøre medlemmene av IOC til Holmenkollen i buss, vi, forteller Rognlien.

Holder tett om egne mistanker

Han vil ikke spekulere rundt hva som fikk Høyre til å beslutte seg for å stanse OL. Han har sine meninger, men vil ikke gå ut med dem offentlig.

- Jeg tror media nå bør spørre stortingsgruppa til Høyre om hva som har hendt. Jeg har mine personlige synspunkter, men jeg vil ikke vinne noe på at jeg går ut med dem, eller legger meg ut med medias håndtering, sier han.

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, er skuffet, men ikke så veldig overrasket over at hans eget partis stortingsgruppe kom ut med et nei til Oslo 2022.

- Vi har lest meningsmålingene vi også, og mange mennesker i Norge er i mot. Jeg hadde selvsagt håpet på et annet resultat etter stortingsgruppas møte, men det var ikke nok tilslutning til å gå videre, sier byrådslederen til Dagbladet.

- Fremmed for Norge

Han vil ikke kommentere hva han tror har blitt sagt og lagt frem rundt møtebordet, men respekterer avgjørelsen.

- Jeg har mottatt rapporter om at det var en god diskusjon i stortingsgruppa, men jeg må ha respekt for hva de kom frem til etter møtet. De måtte komme med en konklusjon, sier Røsland.

Også Røsland tror IOC må ta en stor del av skylda for at både nordmenn og politikere var negative til et nytt OL.

- Det er mange ting med IOC som virker fremmed på oss i Norge, og mange ble kanskje skremt i kjølvannet av Bejing-OL. Årets vinter-OL i Russland, bidro heller ikke til noe mer positivt syn, sier han og legger til:

- Paradoksalt havner nå vinter-OL 2022 i enten Bejing eller Almaty i Kasakhstan.

Wednesday, October 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments