OL-helten var ikke til å kjenne igjen

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Ståle Sandbech tok OL-sølv i snowboard-øvelsen slopestyle – og dukket opp til medaljesermonien med en ny sveis.

Nordmannen kom med en klassisk hanekam og var knapt til å kjenne igjen.

- Det sterkeste minnet jeg har fra OL var da, jeg husker ikke helt hvor gammel jeg var, men jeg så på Salt Lake OL (2002), og Heikki Sorsa var min favoritt snowboard-kjører lenge, og nå de siste åra har jeg vært heldig å kjøre snowboard med ham, sier Sandbech til Dagbladet.

- Den gangen hadde han hanekam og rosa snowboard-briller på, og jeg synes det var så sykt kult. Så jeg tenkte i fjor at jeg skulle ha det på åpningsseremonien, men der fikk jeg ikke gått, så da måtte jeg ta medalje i dag, så jeg fikk vist min respekt til ham, sier sølv-mannen.

- Sykt

Han fikk hjelp til å fikse sveisen av alpinitst Lotte S. Sejerstad.

- Sveisen fikset vi selv, barberte hodet raskt, og vi hadde egentlig ikke peiling på hva vi skulle gjøre, men heldigvis kom Lotte (Smiseth Sejerstad) forbi og ja, hun var en reddende engel. Uten henne hadde vi ikke klart det, sier Sandbech

20-åringen synes det var stas å få gå på podiet for å motta medaljen.

- Det var helt sykt å stå der opp. Det er ikke mange mennesker som får oppleve det, så det var bare å nyte. Helt sykt.

Norges første

Bare timer tidligere hadde 20-åringen et strålende andre run som sikret medalje. Mange mente også at nordmannen ble snytt for gull.

- Jeg får høre av mange at de mener jeg burde vært på toppen. Jeg er fornøyd med kompisen min og at han står på toppen, så får jeg feire sølvet i dag, sier Sandbech til Dagbladet.

- Jeg har ikke sett mitt eget run (løp). Og jeg så runet hans da jeg psyket meg opp for mine triks, så jeg kan ikke kommentere dette nå. Media spør mye om det, men det er vanskelig for meg å si noe, jeg må bare nyte det jeg har.

Nære gullet

Det var amerikaneren Sage Kotsenburg som stakk av med gullet. Dette var OLs første gull.

Han fikk 93,50 poeng i første omgang, og ingen greide å tukte den poengsummen.

Sandbech var mindre enn to poeng fra gullet.

Han hadde nesten full klaff i sin nedfart, og dommerne ga ham poengserien 91-92-93-89-92-92. Etter at høyeste og laveste poengsum var strøket ble snittet 91,75.

Saturday, February 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments