Nyhetsanker sa opp på direkten i protest mot Putin

Nyhetsanker og korrespondent Liz Wahl i den statsfinansierte, russiske tv-kanalen Russia Today (RT) sa onsdag opp sin stilling på direkten. Wahl jobber som Washington-korrespondent for kanalen.

Sendingen har blitt delt på YouTube og har blitt omtalt i en rekke amerikanske medier.

- Som reporter i denne kanalen møter jeg mange etiske og moralske utfordringer, sier Wahl på lufta. 

I dekningen av Ukraina-konflikten har tv-kanalen blitt kritisert for å hovedsakelig vise hvordan russiske soldater blir ønsket velkommen og bedt på te av etniske russere i Ukraina. De nye makthaverne i Kiev blir i russiske medier hyppig omtalt som fascister og høyre-ekstreme.

- Renvasker Putin

Wahl forteller at hennes ungarske besteforeldre måtte flykte fra sovjetisk undertrykkelse, og at kjæreste jobber som lege ved en militærbase «hvor han hver dag, med egne øyne, ser prisen folk må betale for dette landet».  

- Det er grunnen til at jeg ikke kan være en del av en nyhetsorganisasjon som er betalt av den russiske regjeringen og som renvasker Putins handlinger, sier hun. 

 - Jeg er stolt av å være amerikaner, og jeg mener det er viktig å spre sannheten. Og det er derfor at jeg, etter denne nyhetssendinga, sier opp, sier hun avslutningsvis.

- Selvpromotering

I en uttalelse om Wahsl oppsigelse fra Russia Today heter det:

- Når en journalist er uenig i den redaksjonelle profilen til hans eller hennes organisasjon, så er det vanlig at man tar opp dette med med redaktøren. Hvis ikke problemet kan bli løst, sier man opp på en profesjonell måte. Men når noen gjør et stort, offentlig show ut av en personlig avgjørelse, så er det ikke noe annet enn et selvpromoterende stunt, opplyser nyhetsorganisasjonen, ifølge CNN.

Wahls oppsigelse kommer dagen etter at et annet nyhetsanker i Russia Today, amerikanske Abby Martin, langet ut mot Russlands intervensjon i Ukraina.

- Bare fordi jeg jobber her i RT betyr ikke det at jeg ikke er redaksjonelt uavhengig. Jeg kan ikke få sagt klart nok hvor mye jeg er i mot enhver statlig intervensjon mot et suverent land. Det Russland har gjort er galt,  sa hun på direkten.

Thursday, March 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments