Nye grufulle detaljer om IS-fangenes liv

Avisa New York Times dokumenterer i en større artikkel at vestlige hjelpearbeidere og journalister som har blitt kidnappet og tatt til fange av terroristene i Syria blir torturert.

Tidligere fanger – som i følge avisa New York Times – har blitt løslatt mot løsepenger, forteller om groteske torturmetoder og uutholdelige lidelser blant de bortførte.

Betaler ikke

Vestlige land nekter for å ha betalt løsepenger, men den amerikanske storavisas mener å kunne dokumentere at årsaken til at flere europeiske journalister og hjelpearbeidere har blitt løslatt fordi det er utbetalt løsepenger.

De to eneste nasjonene som helt sikkert ikke utbetaler løsepenger er USA og Storbritannia. New York Times forteller at det satt et 20-talls gisler fanget i Raqqa, men til slutt var det kun åtte-ni igjen – alle amerikanere og briter. Samtlige av de andre gislene var løslatt.

I nyhetsdokumentaren til New York Times blir det fortalt at terroristene bruker samme torturmetode som amerikanske CIA skal ha behandlet fanger i Afghanistan og Irak – blant annet såkalt vanntortur.

Mens enkelte europeiske land angivelig skal ha betalt løsepenger for gislene, mener amerikanske og britiske myndigheter at ved å ikke gi etter for de islamske terroristene, vil briter og amerikanere på sikt ikke være attraktive mål.

Plastsandaler

Flere av de løslatte gislene skal ha gjenkjent de som har blitt henrettet. I tillegg kjenner de igjen plastsandalene de henrettede går med når de blir drept.

Europeerne som har blitt løslatt av islamistene kjente igjen det beigefargede flip-flop-sandalene de hadde blitt tvunget til å gå med under fangenskapet hos de islamske jihadistene.

I nyhetsdokumentaren til New York Times kommer det også fram at de islamske terroristene har tatt direkte kontakt med familiene til gislene.

Sunday, October 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments