Nye dokumenter avslører omfattende dekkoperasjon


Nye dokumenter knyttet til «Bridgegate» ble fredag offentliggjort av myndighetene i New Jersey, skriver Washington Post.

Guvernør Chris Christie i den amerikanske delstaten New Jersey er i hardt vær etter avsløring om at nestsjefen i guvernørens stab og to ansatte i betrodde stillinger i havnevesenet sørget for å stenge to av tre felt av George Washington-broa i fire dager fra 9. september.

Veistrekningen er blant de mest trafikkerte i verden, med 276.000 passeringer daglig, og den plutselige stengingen førte naturlig nok til et voldsomt trafikkaos.

Politisk motiv

Den offisielle forklaringen var at det skulle gjennomføres et trafikkflytstudie.

Men motivet skal ha vært hevn mot den demokratiske ordføreren i byen Mark Sokolich i Fort Lee, som Christie-leiren uten hell hadde prøvd å overtale til å gi offentlig støtte til guvernøren før valget i november. Christie er regnet som en av favorittene til å bli republikanernes presidentkandidat i 2016.

De nylig frigitte dokumentene viser at det ble jobbet intenst for å opprettholde den offisielle forklaringen. Blant dokumentene var en powerpoint-presentasjon som ble laget tre dager etter at kaoset var et faktum, med tittelen: «Foreløpig vurdering av fordelene ved førsøket», melder New York Times.

Christie har hele veien nektet kjennskap til aksjonen, men har tatt på seg ansvaret. tHan kunne nylig opplyse at han sparket nestsjefen Bridget Kelly, som var sentral i den plutselige stengingen av de tre feltene.

Møte

Demokraten John Wisniewski, som sitter i transportkomiteen i New Jersey, sier de nylig frigitte dokumentene, som utgjør 2040 sider, gir flere spørsmål enn svar på om Christie visste om sabotasjaksjonen, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Det kan se ut til at det har vært et møte mellom styreformann i havnevesenet og guvernøren en uke før Bridget Kelly ga ordren som skapte trafikkproblemene i Fort Lee, sier Wisniewski i en pressemelding.

Det er havnevesenet i New York og New Jersey som kontrollerer broa. Wisniewski legger til at denne opplysningen er en del av etterforskningen av en grunn, og at man vil få svaret på hvorfor i de kommende dagene.

En talsperson for Christie skal også ha spist middag med David Wildstein, den daværende direktøren i havnevesenet i New York og New Jersey, bare to dager før stengingen, melder CNN.

Havnevesenet kontrollerer George Washington-broa.

Advarte

Dokumentene viser at havnesjefen på dag fire av aksjonen advarte mot at dette var et lovbrudd, og at han var «forskrekket» over avgjørelsen. 

- Jeg mener at denne forhastede og ukloke beslutningen bryter med den føderale lovgivingen og lovene i de to statene, skrev Foye i en e-post, ifølge Reuters.

20 minutter senere ble alle kjørefeltene på broa åpnet, og kaoset var over.

Dekkoperasjon

Det ble også iverksatt en massiv dekkoperasjon i etterkant av stengingen. Bill Baroni, tidligere viseadministrerende direktør i havnevesenet, utnevnt av Christie selv, sa til Foye at det ikke skulle bli noen offentlig debatt om dette, skriver Washington Post.

Foye svarte at «Bill, det er akkurat det som er problemet: Det har ikke vært noen offentlig debatt om dette, og føyde til at denne «fiaskoen» måtte rettes opp.

Med en gang media fikk nyss om saken, ba Baroni talspersonen for havnemyndighetene, Steve Coleman, om å ignorere mediehenvendelser eller svare «ingen kommentar».

Saturday, January 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments