Ny nordmann drept i Syria

Dagbladet får bekreftet at minst en mann med norsk statsborgerskap skal ha blitt drept i Syria i løpet av de siste dagene.

Mannen skal ha bodd i Norge i flere år, og opprinnelig komme fra Somalia.

Det er også ubekreftede meldinger om at andre nordmenn skal ha mistet livet i krigshandlinger sammen med terrorgruppa ISIL i Syria den siste tiden.

- Vi har ingen kommentarer til Dagbladets opplysninger, er det eneste informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste ønsker å si.

Tidligere er det bekreftet at minst syv norske islamister har blitt drept i Syria. Mennene skal alle ha hatt tilknytning til ISIL – The
Islamic State of Iraq and the Levant.

To til innbrakt

Ytterligere to personer ble i går ettermiddag innbrakt av PST etter at tre menn ble pågrepet og siktet tirsdag morgen.

Begge ble hentet av politiet i Bærum.

Den ene av mennene, en 28-åring med algerisk bakgrunn, er godt kjent av politiet fra før. Han er tidligere dømt i narkotikasaker og kjent av PST for å tilhøre det ekstremistiske miljøet.

Den andre mannen PST har brakt inn er en mann av kosovoalbansk bakgrunn.

Siktet for planlegging

De tre siktede mennene, to av dem brødre, som tidligere i dag ble pågrepet har vært fremmedkrigere for den fryktede terrorgrupperingen ISIL, som står for «Den islamske staten i Irak og i Levanten» (blir også kalt ISIS).

De tre pågrepne er:

• Mann 29, norsk statsborger, født i Somalia
• Mann 27, norsk statsborger, født i tidligere Jugoslavia
• Mann 24, norsk statsborger, født i tidligere Jugoslavia

Det skal være første gang norske statsborgere er pågrepet i en så bredt anlagt aksjon for krigsvirksomhet i Syria. De tre norske statsborgerne ble pågrepet på to forskjellige adresser.

- Alle tre er siktet for i nær framtid å planlegge å slutte seg til ISIL, sier avdelingsdirektør Jan Glent i Politiets Sikkerhetstjenste (PST).  To av dem har ifølge Glent allerede utført aktiviteter i Syria sammen med terrorgrupperingen.

«PST anser og behandler ISIL som en terrororganisasjon etter norsk strafferett», skrev PST i en pressemelding i går.

Glent sier til Dagbladet at de tre er kjent for PST fra tidligere, og tilhører et islamistisk miljø, som har tilknytning til Profetens Ummah.

Wednesday, May 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments