NRK-sjef: Keshvari (Frp) sa han skulle skyte Ingunn Solheim

(Dagbladet): 28. august: Hadia Tajik (Ap) og Mazyar Keshvari (Frp) ryker i tottene på hverandre under NRK-programmet «Debatten», der temaet i utgangspunktet var ekstremisme. NRKs Ingunn Solheim debuterer som programleder for debattprogrammet denne kvelden. På tampen av sendinga tar Tajik et oppgjør med det hun mener er Frp’s hatretorikk, og overrumpler Keshvari, som på kort varsel har stilt opp som Frp’s innvandringspolitiske talsmann fordi justisminister Anders Anundsen (Frp) trakk seg.

- Et bakholdsangrep, typisk NRK, sa Keshvari til kanalen dagen etter.

16. oktober: Etter en sending går Debatten-redaksjonen ut på puben Lorry i Oslo. Der er også Keshvari, som tar seg bort til bordet der NRK-gjengen sitter og henvender seg til programleder Ingunn Solheim, for så å framsette det flere uavhengige kilder oppfatter som grove trusler mot henne.

Ifølge kildene, som var tilstede, gjentok Keshvari ulike varianter av følgende budskap: At han hater henne, at han drømmer om å drepe henne, og at han skal skyte henne.

Flere var usikre på hvordan de skulle tolke utsagnene fra Frp-representanten. Seinere kom han tilbake med et ønske om å snakke om Debatten-programmet han deltok i snaut to måneder tidligere.

Mazyar Keshvari ønsker ikke å kommentere denne saken overfor Dagbladet, utover at han bestrider at han har fremført et slikt budskap.

- Det kom noen slengbemerkninger klokka to på natta på en pub, og det var ment som humor. Det var ikke i nærheten så skarpt som det som gjengis her. Jeg har beklaget overfor henne, og vi har lagt det bak oss, sier han.

- Ubehagelig

Dagbladet vet at Keshvari noen dager seinere kontaktet Solheim, og beklaget sin oppførsel i en tekstmelding.

Solheim har avvist å kommentere saken overfor Dagbladet. Hennes overordnede, magasin- og debattredaktør i NRK Kyrre Nakkim, bekrefter imidlertid hendelsen.

- Informasjonen som Dagbladet har, er i samsvar med det jeg har fått gjengitt, sier Nakkim, som ikke selv var tilstede, men ble oppringt av Solheim dagen etter.

- Jeg kan ikke ordrett bekrefte budskapet han kom med, men meningsinnholdet er slik Dagbladet gjengir, sier han.

- Hun har det helt fint

Nakkim sier at Solheim opplevde opptrinnet som ubehagelig, men at hun ikke følte seg direkte truet av Keshvari. Derfor har NRK valgt ikke å anmelde truslene, men gått i dialog med Frp for å rydde opp.

- Det første jeg var opptatt av, var om hun følte seg truet og at hun var i fare. Det gjorde hun ikke, hun har det helt fint. Hadde hun følt at dette var truende, hadde vi håndtert det på en annen måte. Men situasjonen var oppsiktsvekkende og ubehagelig, ingen ønsker å få slike meldinger.

NRK vil ikke forfølge saken.

- Han har beklaget, og det er bra. Da kan vi legge saken bak oss. Vi varslet likevel partiet om saken, og understreket samtidig at vi hadde lagt saken bak oss. I etterkant av dette har Keshvari vært i flere NRK-sendinger, og det har gått helt bra, sier Nakkim.

Friday, December 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments