NRK beklager reporters sjokkmelding

(Dagbladet): Søndag, da Liverpool slo Manchester United 3-0 på selveste Old Trafford, gikk det en kule varmt hos NRKs profilerte sports- og fotballkommentator Christian Nilssen.

Tweeten «Well, at least we didn’t kill any fans» satte Liverpool-sinnene i kok.

Meldingen har referanser til tragediene på Heysel og Hillsborough, og er av Liverpool-fans oppfattet som noe av det aller groveste en Manchester United-supporter kan si til sine røde rivaler.

Fikk beklagelse

Christian Nilssen er naturlig nok Manchester United-supporter, og fikk så hatten passet på twitter.

Men også Liverpools offisielle fanklubb i Norge reagerte på den profilerte NRK-kommentatorens melding. Tore Hansen skrev en artikkel på liverpool.no, og forlangte en beklagelse fra NRK.

Den fikk han av NRK-sportens redaksjonssjef, Sjur Molven.

- Han beklaget saken og sa at de som jobber i NRK ikke skal legge ut sånne meldinger på twitter. Jeg syns det er bra at NRK reagerte så raskt og beklaget uforbeholdent. Det er kanskje vanskelig å sette seg inn i for dem som ikke følger engelsk fotball så tett, men dette så grovt som det kan få blitt, sier artikkelforfatter og daglig leder i Liverpools supporterklubb, Tore Hansen, til Dagbladet.

Beklaget offentlig også

Molven i NRK gikk også ut med en beklagelse på twitter.

«Vi beklager sterkt denne twitter-meldingen. Forstår alle reaksjoner. Dette er ikke akseptabelt og følges nå opp internt», skrev Molven.

- Vi beklager selvsagt at den i det hele tatt ble skrevet av en NRK-ansatt og en profilert fotballkommentator. Det er langt over streken og ikke i tråd med det man som ansatt i NRK kan skrive, sier Molven til Dagbladet.

Saken skal nå brukes internt overfor resten av redaksjonen for å minne om hva som ikke er akseptabelt å skrive offentlig som journalist og ansatt i statskanalen.

- Og så dreier det seg primært om han som i dette tilfellet har tråkka i salaten. Han forstår helt sikkert at han har begått en feil. Christian er en særdeles dyktig og kompetent reporter, og det er ikke uten grunn at han skal til VM i sommer. Men alle kan gjøre en feil, og jeg regner med at han lærer litt av dette også, sier Molven.

Christian Nilssen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Thursday, March 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments