Northugs melding til doptatt østerriker: Det er bare å gratulere

SOTSJI (Dagbladet): I dag er det klart for selve manndomsprøven for langrennsgutta i Sotsji. Men én mann får ikke gå. Østerrikske Johannes Dürr har testet positivt på EPO.

- Jeg hørte det i dag tidlig, sier Petter Northug idet han ankommer Laura skistadion.

- Hva tenker du om det?

- Nei, det er jo en stor dag for ham, da. Det er bare å gratulere, sier Northug, i kjent ironisk stil.

Viktige skibytter

Dürr fikk sitt definitive gjennombrudd i Tour de Ski i vinter. Da fosset han fra Petter Northug opp slalåmbakken i Val di Fiemme, og ble nummer tre. Å kjempe om pallen får ikke østerrikeren sjansen til i dag, i det som er Northugs siste sjanse til å sikre medalje i Sotsji.

- Det blir spennende å se hvordan utviklinga blir, sier Northug til norske journalister i morgentimene søndag.

- I går merket man at det skjer litt forandring utover dagen, i hvert fall når sola kommer fram. Så man må være våken med tanke på skibytte. Kan hende det er helt andre ski som gjelder mot slutten enn i starten av løpet.

- Hva er planen din?

- Planen er å henge med de foran, og gå billig. Så vet man aldri. Ei femiil lever sitt eget liv, det så vi i fjor. Man må være forberedt på flere scenario. Alt kan skje, sier han.

Innstilt på et helvete

Det han sikter til fra i fjor, var at Johan Olsson stakk fra i klassiskløypene under VM i Val di Fiemme. Northug er ikke interessert i å la noen stikke fra i år.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være med teten her. Kan hende det blir den tøffeste femmila jeg har gått i mesterskap, med tanke på høyden og disse løypene. Så det er ingen tvil om at man må være innstilt på at det blir et helvete, rett og slett, sier Northug.

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments