Northug til Dagbladet om sine to soningsversjoner: «Who the hell cares?»

DAVOS (Dagbladet): Det er ikke mange medier til stede under verdenscupen i sveitsiske Davos, og det er ikke lange tida de som er her får med hver norske utøver før dagens ti- og femtenkilometre i den velkjente alpelandsbyen.

I løpet av to knappe fem-minutters intervjuer klarte likevel Petter Northug å skape furore gjennom å lansere to forskjellige måneder for sin egen soning.

Først kunne han fortelle Dagbladet at soningen av fyllekjøringsdommen var utsatt til oktober neste år, og at han skulle gjennomføre den med fotlenke.

- Det blir en fin treningsperiode, sa Northug til Dagbladet.

Så spaserte han ti meter videre, til svenske Expressen, der han kunne fortelle noe helt annet.

- Soningen blir neste høst, slik det ser ut nå. I desember, sa han da, noen små minutter senere.

Ingen dato satt

For Northugs del var dette aller første gang han snakket på tomannshånd med både Dagbladet og Expressen siden dagen han ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, den 9. oktober i år.

Soningsavvikling er unntatt offentligheten, så Northugs svar på spørsmålene om soningen var noe han selv bestemte seg for å svare på.

Faktum i saken er at datoen ikke er fastsatt. Ikke måneden heller.

- Det er riktig som Petter sier, det kan bli til høsten. Vi har tro på at det skal bli en god løsning, men akkurat nå vet vi hverken status eller dato for soning, sier Northugs manager, Are Sørum Langås, til Dagbladet.

- Men hva mener du om at Petter forteller om to forskjellige måneder med fem minutters mellomrom?

- Det er vanskelig for meg å kommentere siden jeg ikke er i Davos, men faktum er at verken jeg eller Petter har full oversikt over dette nå.

Overfor Expressen forklarte Northug det merkelig tidspunktet for soning med at det er lang soningskø for fotlenkesoning i Trøndelag. Faktum i den saken er at det ikke er ventetid i det hele tatt.

Uten en soningsutsettelse med grunnlag i Petters jobb som sesongarbeider, og med en uerstattelig friplass på 15-kilometeren i Falun-VM i februar, skulle soningen begynt allerede før jul i år.

Petter bryr seg ikke

Hovedregelen er at promillesoning skal påbegynnes innen seksti dager etter rettskraftig dom. Tar vi høyde for to ukers ankefrist før promilledommen ble rettskraftig i oktober, betyr det at soningen skulle begynt senest innen julaften i år.

- Jeg håper og tror dette ordner seg på en god måte for Petter, ellers henviser jeg til Northugs manager, Are Sørum Langås, sier langrennssjef i Norges Skiforbund til Dagbladet.

- Er det problematisk for skiforbundet at Northug forteller to versjoner av den samme saken mens han er på landslagsoppdrag?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Siden Dagbladets fire minutter med Northug er brukt opp for dagen, må vi ty til sms for å få en forklaring fra hovedpersonen selv.

- Hvorfor fortalte du to forskjellige tidspunkt for soningen din overfor Dagbladet og Expressen, Petter?

- Oh my God. Who the hell cares?, svarer Petter via sms.

Saturday, December 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments