Northug-gambling kan ha løst skigåten

SOTSJI (Dagbladet): Ingen i den norske landslagsleiren trodde på en ny smørebom, dagen etter at langrennsjentene ble smurt ned på femteplass på stafetten.

- Da jeg sto opp i morges trodde jeg at jeg kom til å ha gode ski, men jeg skjønte jo fort at jeg ikke hadde det, sier Chris Jespersen til Dagbladet .

- Jeg trodde de hadde løst det til i dag, men det tok to kilometer, så var det som å gå på lim, sa Eldar Rønning.

For dårlig

De norske langrennsgutta var så skuffa etter dagens smørefadese at de ikke fant ord for skuffelsen i målområdet etter løpet.

Heller ikke smøresjef Knut Nystad, som hadde en elendig dag i går, fant noen som helst slags trøst i at den desperate gamblingen med Petter Northugs ski kan ha gjort at de er ett skritt nærmere en løsning på de ekstremt dårlige skiene.

- Det her er stafett, og å bli fjerde, én plass bedre enn i går, er ikke noe særlig. Det er for dårlig, sier Knut Nystad til Dagbladet.

Også i dag var smøreteamet raskt ute for å teste skiene løperne gikk på i stafetten. Testene viste at Petter Northugs ski var bedre enn Martin Johnsrud Sundbys, og den forskjellen var altså et resultat av et desperat forsøk på å finne ut av smørefloken de har rotet seg inn i.

For tabben som ga Rønning og Jespersen en elendig dag i sporet var nemlig ikke den samme som stoppet Weng og Johaug i går. I dag gikk gutta på andre skistrukturer og med annen smurning under skiene. 

- Selv det var ikke godt nok, sier Nystad.

Northugs ski løsningen?

Og derfor gamblet de også da de så at skiene til Martin Johnsrud Sundbys ski døde omtrent halvveis på den nest siste etappen.

Petter Northug fikk en standardslip fra fabrikken, annen smurning, og plutselig holdt skiene hele etappen. Men heller ikke det er nok til å gi Nystad noen svar på hva det er de har gjort feil med skiene.

- Dere famler i blinde?

- Ja, det vil absolutt være riktig å si at vi famler i blinde. Det var en av grunnene til at vi restesta alle skiene igjen i dag, og så må vi se på hva som skjedde med dem. Så må vi nå ta alle notatene, samle opp det i en haug, sette oss ned ved et bord, og finne ut hva som er planen videre. Det er litt som å spinne med bilen på glatta, du kommer deg ingen steder selv om du jobber hardt, sier Nystad.

Fire nye muligheter

For hardt jobber dem, gutta i smøreboden. Hadde medaljene blitt utdelt for arbeidet som ble lagt ned, ville i hvert fall de norske ha stått øverst på pallen i dag.

De har brukt all ledig tid siden den gedigne bommen i går til å prøve å rette opp skuta i dag.

Det gikk minst like dårlig.

- Vi har allerede hatt mange lange dager her oppe, så jeg skulle ønske at vi kunne hvile på hviledagen, men her er det ingen mulighet til å hvile, så det er bare å stå på, sier Nystad optimistisk.

- Nå må vi se at vi har fire nye muligheter, og det er det som er viktig. Nå må vi bare sette en strek over det her. 

Sunday, February 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments