Norsk eventyrer avviser at prins Harry ble brukt for å skaffe diktatur god PR

(Dagbladet): Britiske medier har den siste tida skrevet om en omstridt skiferietur til Kasakhstan, der prins Harry og kjæresten Cressida Bonas ble hentet med et privatfly av en forretningsmann som står regimets elite nær. Daily Mail skriver at prinsen og hans følge skal ha blitt transportert med et helikopter som tilhører regimet.

Amnesty International setter spørsmålstegn ved prins Harrys dømmekraft ved at han besøker et land som beskyldes for alvorlige brudd på menneskerettighetene, inkludert bruk av tortur.

Flere har også stilt ubehagelige spørsmål rundt om det hele var et PR-opplegg for Kasakhstan.

Nordmann involvert i dramaet

Dette avviser nå den norske eventyreren Inge Solheim (41), som arrangerte skiferien til skistedet Shimbulak. Til den britiske avisa Daily Telegraph sier Solheim at turen var et resultat av et spontant tilbud fra hans side til den britiske prinsen og kjæresten.

Solheim avviser at han hadde noen baktanker, og kaller pressedekningen uriktig, spekulativ og skuffende.

- Harry og Cressie er et ungt vennepar med helt uskyldige hensikter, som nå blir gjenstand for spekulasjoner fra folk som ikke har kjennskap til fakta. Harry er en god venn, og hvis jeg kan legge til rette for et besøk der han og Cressie kan tilbringe litt tid alene er det veldig bra, sier Solheim til avisa.

- Nå er dette ødelagt av søppelpressa. Presset Cressida blir utsatt for som følge av denne type publisitet er helt forferdelig for en ung jente som er forelsket, sier han videre.

Spontant

Solheim bekrefter at forretningsmannen Burak Oymen (40), som skal ha tette bånd til den kasakhstanske eliten, betalte for turen.

Den tyrkisk-fødte forretningsmannen Oymen har store interesser innenfor eiendom, blant annet i den tidligere sovjetrepublikken. Oymen skal også ha eierandeler i skistedet sammen med den kasakhstanske forretningsmannen Serzhan Zhumashov – som pleier kontakt med president Nursultan Nazarbayev.

- Burak Oymen er en svært god og nær venn av meg. Vi har reist sammen flere steder der vi har gjort helt spesielle ting. Burak betalte for denne turen fordi han kan, og det gjorde reisen mer effektiv, sier Solheim til Daily Telegraph.

Han avviser at Oymen hadde baktanker med å betale reisen for prinsen og hans kjæreste gjennom to år.

- Den eneste grunnen til at Harry og Cressie ble med, var at jeg sa at jeg skulle til Kasakhstan for å slappe av og spurte Harry om han ville være med. Harry sa ja, og mente det ville være en fin måte å slappe av en liten stund.

- Det var alt. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener. Det var alt.

Saturday, March 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments