Norge rotet alt bort på 51 sekunder og tapte på straffeslag

• Frankrike – Norge 5-4 etter straffeslag (0-1, 3-2, 4-4)

(Dagbladet): Etter mye dramatikk måtte kampen mellom Frankrike og Norge avgjøres på straffeslag. Og der trakk Norge det korteste strået.

For å kunne ha en sjanse til å ta seg videre til en kvartfinale fra gruppe A, burde Norge ha vunnet mot Frankrike i ordinær spilletid – for å sikre seg tre poeng.

Frankrike har tidligere i mesterskapet slått Canada og Slovakia, og trener Roy Johansen tok ingenting for gitt.

Dessverre for den norske sjefen, måtte han se det norske laget rakne da de ledet 2-0. Og deretter fikk Norge bare med seg ett poeng i straffeslagkonkurransen.

Dermed er Norge avhengig av å ta poeng i de to resterende kampene – mot Tsjekkia i morgen og Canada tirsdag.

Opp i ledelsen

Med 8.72 min igjen på klokka av første periode fikk Norge hull på byllen. Etter samspill av brødrene Olimb, fant Mathis Olimb Mats Trygg, og veteranen klinte pucken opp i krysset bak den franske keeperen.

Første periode var relativt jevnspilt, men de norske herrene hadde et lite overtak. Dessverre for Johansens menn fikk de ingenting ut av tre perioder med overtallsspill i den første perioden.

Veteranene scoret

Allerede to minutter ut i andre periode fikk Norge øke ledelsen.

Mens Frankrike byttet sendte Mathis Olimb pucken opp til lillebror Ken Andre.

Pucken gikk videre til Morten Ask, som fikk sendt pucken fra seg i retning mål. Mens nordmannen hektes, og går inn i keeper, sklir pucken videre inn i mål – og Norge gikk opp til 2-0.

Norge ledet fortjent, men må også takke Lars Haugen i det norske buret for at Frankrike ikke fikk inn mål etterhvert som presset ble større og større utover i andre periode.

Raknet på 51 sekunder

Og mot slutten av andre periode lot ikke bare Norge Frankrike få mål. Det norske laget raknet totalt.

Plutselig sto det 3-2 til Frankrike på måltavla – hvor det 51 sekunder tidligere sto 0-2 til Norge.

Etter klabb og babb foran det norske målet, fikk Antoine Roussel til slutt pirket pucken over den norske mållinja, til 1-2.

26 sekunder senere fikk Yorick Treille styrt inn pucken i buret etter et langskudd. Norge kranglet med dommerne, og mente franskmannen hadde høy kølle. Men etter diskusjoner, ble det dømt mål – og dermed sto det 2-2.

25 sekunder etter det igjen smalt det på nytt. Også denne gangen var det et langskudd som satte Norge og keeper Lars Haugen ut av spill, da skuddet fra Stephane de Costa ble styrt i mål av Antoine Roussel.

Dermed var det nok dårlig stemning i den norske garderoben i pausen før siste periode.

Tre mål i tredje

Selv om kampen allerede hadde vært underholdende, skulle det ta seg ytterligere opp i den tredje perioden.

1.30 ut i den siste perioden fikk Daniel Sørvik utlignet for Norge. Men minuttet senere svarte Frankrike, og fikk mål notert ved Pierre-Edouard Bellemare. Dermed tok franskmennene ledelsen på ny, på stillingen 4-3.

Men det var ikke slutt ennå. For etter et nydelig forarbeid av Ken Andre Olimb, fikk storebror Mathis Olimb en nydelig pasning som han trygt satte i nettet – til 4-4.

Og deretter og ut perioden var begge lag på hugget, og temperaturen i arenaen var svært høy.

Sudden death

Da kampen gikk til sudden death, ble det klart at Norge må ta poeng både mot Tsjekkia og Canada for å kunne kjempe om en kvartfinalebillett.

Ingen av lagene fikk til noe i ekstraomgangen, og dermed måtte poengfordelingen avgjøres på straffeslag.

Der ble fasiten 2-1-seier til Frankrike, som dermed fikk med seg to poeng. Norge måtte nøye seg med ett poeng – og må nok konstatere at det ser mørkt ut med tanke på en kvartfinale.

Ken Andre Olimb satte den første straffen for Norge. Men da Bastiansen og Skrøder bommet på sine, sto det fortsatt 1-1 på straffer da Stephane da Costa hadde siste straffeslag.

Han gjorde ingen feil, og sørget for at den franske nasjonalsangen kunne runge i arenaen – på Norges nasjonaldag.

Norge står nå med syv poeng totalt i gruppe A.