Norge fullstendig avkledd av Frankrike

Frankrike – Norge 4-0 (1-0)

PARIS (Dagbladet): Frankrike-manager Didier Deschamps hvilte stjerner som Karim Benzema og Franck Ribéry mot Norge, men mønstret likevel et mannskap proppet av stjerner på Stade de France i kveld.

Per-Mathias Høgmo snakket før kampen om å bygge videre på prestasjon mot Tsjekkia (2-2), og at landslaget ønsket flest mulig svar før EM-kvalifiseringen som starter 9. september.

Svar fikk landslagssjefen til de grader, men hyggelig var det ikke.

For Norge viste tidvis fram grusomt forsvarsspill, og evnet ikke å gi Leus Bleus skikkelig kamp i kveld. Å tape med noen mål mot en stornasjon som Frankrike er ingen skam, men det var måten målene kom på som bør bekymre landslagsledelsen.

Skrekkelig åpning

Frankrike åpnet friskt, og allerede etter to minutter hadde keeper Ørjan Nyland vartet opp med to gode redninger for å holde nullen mot stormakten.

Først var det Antoine Griezman som fikk stå veldig alene og stange ballen mot målet. På den påfølgende cornere var Arsenal-spiss Oliver Giroud først på ballen, men headingen ble mesterlig reddet av norges sisteskanse.

- En skrekkelig åpning av Norge. Det vi gjør i egen 16-meter er sjokkerende, konstaterte Lars Tjærnås fra kommentatorbua til Max.

Norge tapte flere viktige dueller i egen boks i starten av kampen, og hjemmelaget fortsatte å trykke på. Griezman var nære scoring igjen etter ti minutter, men styrte ballen like utenfor målet til Nyland med hodet.

Pogba-scoring

Etter 14 minutter ble Norge straffet. Mathieu Valbuena var offside-plassert i trekket før scoringen, men linjedommeren vinket aldri.

Midtbanespilleren slo ballen inn til en fullstendig umarkert Paul Pogba, som sendte franskmennene i ledelsen med et presist hodestøt. Midtstopperne til Norge var ikke med på notene i det hele tatt, og fokuserte kun på ballen da Pogba snek seg inn i boksen.

Juventus-stjernen Pogba kunne fort blitt tomålsscorer bare minutter etterpå, men avslutningen fra distanse gikk like utenfor stolpen til Nyland.

Sjanser til Norge

Norge kom til noe som liknet på en sjanse da Tarik slo et frispark fra kanten av 16-meteren. Angriperen slo et godt innlegg, men Frankrike stanget unna like foran keeper Stéphane Ruffier.

Norge var inne i en god periode, iallfall når det gjelder småsjanser. Håvard Nordtveit ladet kanonen fra langt hold etter at Norge fikk frispark, og ballen snek seg like utenfor stolpen til hjemmelaget.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gjør tre bytter fra laget som spilte 2-2 mot Tsjekkia i mars. Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Per Ciljan Skjelbred og Moa ble erstattet av Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Alexander Tettey og Joshua King. Og det var sistnevnte som skapte omgangens beste sjanse.

Kinging stormet framover med ballen i beina før klokka passerte 42 minutter, og leverte kula perfekt til Tom Høgli som kom stormende framover. Backen dro til på første touch, men keeper Ruffier reddet forsøket som kom fra skrått hold.

Tidlig kalddusj

Norge fikk den verst tenkelige starten på andre omgang da Oliver Giroud viste seg fram fra sin beste side med en kunstscoring. Spissen lot ballen sprette en gang i bakken, før han hamret den høyt i mål fra kanten av 16-meteren.

Igjen kom forsvarsspillet til Norge i fokus.

- Hvorfor i all verden får han stå på 17 meter og la ballen sprette før han avslutter, spurte Lars Tjærnås retorisk etter scoringen til spissen.

To raske mål

Og det skulle ikke bli bedre for våre menn. Etter en snau time ble innbytter Loic Remy spilt helt fri av Mathieu Debuchy, og spissen svarte med å hamre ballen i nettmaskene nede ved stolperota.

Kommentatorene påpekte til det kjedsommelige hvor svakt forsvarsspillet til Norge var, og fikk knapt pratet ferdig før det stod 4-0 på måltavla i Paris.

Lille Valbuena var veldig livlig på kanten i kveld, og var igjen arkitekt da Frankrike økte ledelsen like etterpå. Han dro seg fri nede ved linja, og la ballen på pannebrasken til Giroud. Spissen vartet opp med en fin prestasjon da han scoret sitt andre mål for kvelden.

Fem minutter før slutt viste Nyland et lite glimt av hva han kan. Loic Remy skjøt på direkten fra en god posisjon, og med et tigersprang fikk Nyland slått ballen unna. Keeperen var et av få lyspunkt i det norske laget i kveld.