Nina (20) føler seg urettferdig behandlet av Redd Barna

(Dagbladet): Tidligere denne måneden ble H&M, Björn Borg og Russedress nominert til prisen «Årets gullbarbie» av organisasjonen Press.

Den lite gjeve prisen deles ut årlig til en aktør innen reklame eller media, som Press (Redd Barnas ungdomsorganisasjon) mener får ungdom til å føle seg verre gjennom sexpress, kroppspress eller gammeldagse kjønnsroller.

Press brukte et offentlig bilde fra Russedress, hvor blant andre den norske modellen Nina Winther (20) var avbildet i bikini.

- Jeg ble aldri kontaktet av Press i forbindelse med denne kåringen. Jeg fikk vite det gjennom venner, sier Nina Winther (20) til Dagbladet.

- Ingen er perfekt

«Hovedproblemet med Russedress er at de velger å fremme alle produktene sine med modeller som ser ut som Barbie og Ken, med seksualiserte reklamer og kjønnsroller som hører fortiden til,» skrev Press i en pressemelding.

- Jeg skjønner at Press ønsker å sette fokus på kroppspress og lignende, men ingen er perfekte og heller ikke jeg. Jeg gjorde ikke denne jobben for å framstå som Barbie, sier 20-åringen.

Nå føler Winther seg urettferdig behandlet. At hun – mot sin vilje – skulle bli en «ambassadør» for dette skjønnhetsidealet som Press ønsker å formidle, er svært uheldig, mener hun.

- Problemer her er at jeg føler at jeg ble framstilt i et svært dårlig lys. Jeg har gjort en jobb gjennom modellbyrået mitt, hvor jeg fikk beskjed om å ha på meg russebukse, bikinitopp og solbriller. Tanken var at vi skulle være på konsert og ha det gøy. Jeg så på dette som en uskyldig jobb, men ville aldri gjort det igjen dersom jeg visste hvor stor oppmerksomhet det ville få.

- Må beklage

Til tross for at organisasjonen aldri kontaktet Winther, ga de likevel beskjed til Russedress.

- Grunnen til at vi ikke har kontaktet henne er at vi rett og slett ikke visste hvem hun var. Vi tok imidlertid kontakt med Russedress og fortalte at vi hadde nominert dem til Gullbarbie-kåringen, sier Andrea Sjøvoll, leder i Press, til Dagbladet.

- Er det beklagelig at hun blir framstilt på denne måten?

– At vi brukte dette bildet var helt tilfeldig. Modellene til Russedress har et veldig ensidig skjønnhetsideal, og dette bildet representerer akkurat dette. Det var likevel aldri meningen å sette henne i bås, og dersom hun føler det må vi bare beklage. Det er synd at hun har blitt en representant for dette, og det var aldri et ønske fra vår side, sier hun.

Monday, January 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments