Nicholas (20) terrortatt: Jeg vil være med i Den islamske staten i… dritt… Jeg har glemt det

(Dagbladet): 20-årige Nicholas Teausant fra den amerikanske delstaten California ble i går pågrepet ved grensa til Canada, fordi han skal ha forsøkt å reise til Syria for å kjempe sammen med islamister.

Den unge mannen skal ha snakket om at han ønsket å detonere en bombe i t-banesystemet i Los Angeles, melder CBS News.

- Ville kjempe i Syria

Ifølge FBI skal Teausant ønsket å bli kommandør for en al Qaida-tilknyttet terroristgruppe i Syria, og skal ha planlagt turen i flere måneder.

Men Teausant skal hele tida ha betrodd seg til en mann som i realiteten var en betalt FBI-informant, ifølge ABC News.

Alarmklokkene til FBI gikk allerede i mai i fjor, da 20-åringen – som var en del av Nasjonalgarden i lang tid – postet anti-amerikanske innlegg på nettet.

- Ikke misforstå. Jeg forakter Amerika og ønsker USAs undergang. Lol, jeg har vært en del av Hæren i to år nå og skulle gjerne ha blitt med i Allahs hær, men jeg vet ikke hvor jeg skal starte, skrev Teausant.

Noen måneder etterpå møtte han FBI-informanten gjennom en felles bekjent. Informanten utga seg for å være en tilrettelegger for jihadister, og Teausant sa at han ønsket å kjempe i Syria side om side med al Qaida.

Antydet bombeplaner

Men i en oppsiktsvekkende melding i desember i fjor antydet 20-åringen i en tekstmelding til informanten at han planla voldshandlinger i USA aller først.

- Ikke dra til LA. Bare stol på meg… men hvis du drar dit, ikke ta t-banen.

Teausant gikk imidlertid ha droppet bombe-planen, og gikk tilbake til planen om å dra til Syria. Til informanten sa han at han ville kjempe, men på spørsmål om hvem han ville kjempe for viste 20-åringen manglende kunnskaper.

- Jeg liker Den islamske staten i… dritt. Jeg har glemt det. Den islamske staten av Al Sham, skal han ha sagt til informanten.

Teausant mente trolig Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), en beryktet terrorgruppe som opererer i Syria.

Ifølge ABC News skal Teausant ha fortalt informanten om hvordan han ikke hadde noen problemer med å drepe kona, mora eller stefaren dersom de utgjorde en trussel for planene hans. Ifølge FBI ønsket han også å detonere en bombe i datteras barnehage, fordi det var en «sionistisk reformkirke».

Søkte etter bombetips og flagg

Teausant solgte datamaskinen sin for å få råd til å dra til Syria, men også mannen som kjøpte PC-en skal ha vært en FBI-agent. 20-åringen skal ha forsøkt å slette alt innhold, men FBI hevder at de fremdeles klarte å finne ut at han hadde søkt på blant annet «Hvordan bygge en bombe?» og «Hvor kan jeg kjøpe et ISIL-flagg?».

Mannen er siktet for forsøk på å gi materiell støtte til terrorister, og risikerer nå opptil 15 års fengsel.

Tuesday, March 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments