Nedrums forsvarer: Fundamental svikt i etterforskningen

(Dagbladet): Odd Nerdrums forsvarer John Christian Elden har nå begynt sin avsluttende prosedyre i Nerdrum-saken. Nerdrum er tiltalt for grovt skattesvik, og aktor Asbjørg Lykkjen la i dag ned påstand om at Nerdrum skal dømmes til to år og ti måneder i fengsel. 

- Det kommer vitne etter vitne, dokument etter dokument, som peker i retning av at Nerdrums forklaring stemmer, men det vil ikke påtalemyndigheten tro på. Og så bruker de det at de ikke tror på det som argument for at det er det motsatte av hva vitnene sier som har skjedd, sa Elden i begynnelsen av sin prosedyre.

Elden kommer trolig til å be om at Nerdrum frifinnes.

Han kom med kraftig kritikk av politiets etterforsking i saken. Etter at Nerdrum ble dømt i lagmannsretten i 2012, fant Dagbladet nye beviser i saken som peker i retning av at Nerdrum skattet av alle sine inntekter, men kanskje til feil tid og feil land. 

- Når Økokrim gjør etterforsking, det første som skjer er at domstolen mottar en begjæring om ransaking og at det blir gjort beslag i regnskapsmateriale. Hvorfor ikke det blir gjort i denne saken skjønner jeg ikke. Og når da tidligere forsvarere, eventuelt kunsthistorikere og journalister, kan finne nye dokumenter, hvorfor har ikke politiet greid det? Det er en fundamental svikt i etterforskningen, sa Elden.

Retten har nå tatt lunchpause, men Elden forsetter prosedyren etterpå.

Saken oppdateres.

Friday, May 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments